Skoda Octavia Greenline en Greentech

Er is natuurlijk de Skoda Octavia Greenline die net door Skoda vernieuwd is. Een nieuwe 105 PK 250 NM sterke 1.6 TDI motor maakt de octavia zuiniger dan ooit tevoren. Naast de Greenline komt Skoda nu ook met de Octavia Greentech die in de zelfde categorie valt als de Greenline qua uitstoot.

de zuinige octavia greentech


De Greentech technologie van Skoda is hetzelfde als de Bluemotion Technology bij Volkswagen. Dit wil zeggen dat de auto wel een aantal factoren heeft van de Green technologie maar niet alles waardoor het geen Greenline mag komen te heten. Vandaar de naam Greentech als aanduiding dat de auto toch de techniek heeft maar niet alle andere voordelen.

Het zit hem soms in kleine dingen. In dit geval heeft de Greentech wel de banden met de lagere rolweerstand en eindoverbrenging maar niet over andere aanpassingen zoals een verlaagd onderstel en verbeterde stroomlijn.

Het verschil in gebruik tussen de Octavia Greenline en Octavia Greentech is ook maar miniem. Bieden auto's hebben dezelfde zuinige 1.6 TDI Motor met 105 PK en 250 NM maar toch ontstaat er een verschil in gebruik. De Octavia Greenline verbruik 3,8 liter op 100 km en de Octavia Greentech haalf 4,4 liter op de 100 kilometer. Het verschil in uitstoot is ook miniem waardoor beide auto's in het 20% bijtelling segment behoren.

Bron: AMT

top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |