Auto Besturen Met iPhone? Ja, Zeker


Spirit of Berlin komt met een Chrysler Voyager die u kunt besturen met uw iPhone. Deze geheel uit zichzelf rijdende auto kunt u dus besturen op afstand door middel van uw iPhone. Gas, remmen en sturen kunt u nu beheersen door een druk op de knopEr komt tegenwoordig steeds meer software en programmatuur voor auto's op de markt om bijvoorbeeld opstakels te omzeilen zodat het verkeer (ook het stadsverkeer) een stuk veiliger wordt. Dit deed al die tijd al vermoeden dat er een auto op afstandbediening zou komen en nu kan dat dus dankzij VU Berlijn en hun iPhone met de iDriver-applicatie.

Ook in James Bond films kwam het al eens voor dat een auto met de telefoon bedient kon worden maar nu wordt het dus echt werkelijkheid. Met de iPhone-software kunnen stuur, gas en rem bediend worden via mobiele telefonie. De videocamera’s die toch al in de auto zitten sturen een beeld terug wat ze voor de auto zien zodat u ziet wat de auto tegemoet rijdt

Het Duitse ministerie van Onderwijs is niet alleen sponsor van dit project maar wil ook onderzoeken wat de effecten zijn die autonome voertuigen hebben op het dagelijkse leven zoals wij dat nu kennen.

Wat voor effect zou het hebben als iedereen een auto had die met een afstandbediening bestuurd kan worden of bijvoorbeeld taxi's waar geen bestuurder meer voor nodig is maar die volledig op GPS rijdt en manouvreerd. Veel gekker moet het toch ook niet worden.


top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |