Auto import
Nederlanders kopen steeds vaker auto's in Duitsland.


Auto import.
Nederlanders kopen steeds vaker nieuwe en gebruikte auto's in Duitsland. Het aantal importauto's is in 2006 met de helft gestegen. Vooral de run op tweedehands is enorm gegroeid. Auto's uit Duitsland die goedkoper zijn en vol met opties zijn het populairst.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de 16 keuringsstations van de RDW. Tussen 2005 en 2006 steeg de auto import met maar liefst 50%, van 46.062 naar 68.325 eind 2006. Over het eerste kwartaal van 2007 groeide het aantal gebruikte importauto's met 28% (27.387) ten opzichte van dezelfde periode in 2006 (21.324).

auto import


Daarnaast nam de auto import van populaire merken als Audi, Volkswagen en BMW van 2005 naar 2006 eveneens toe met 18%; van 4.210 naar 4.987. Behalve personenauto's worden ook kleine bedrijfswagens vanuit het buitenland ingevoerd. De oorzaak van de explosieve toename heeft te maken met de vrije marktwerking in Europa en de versoepelde keuringsprocedures van de RDW. Volgens een richtlijn van de Europese Commissie hoeft de keuringsorganisatie geen technische check in Nederland meer uit te voeren.

Het wordt dus eenvoudiger om een auto uit Duitsland te halen. Overigens geldt Nederland als een soort proeftuin. Wij zijn het enige land in Europa waar auto import zonder toelatingskeuring kan", aldus RDW-woordvoerder Hans van Geenhuizen. "We doen overigens wel een identiteitscheck zodat je daadwerkelijk weet of hij is omgekat of gestolen."

De RAI Vereniging is niet blij met deze ontwikkeling. "Importeurs zien dit met lede ogen aan", stelt zegsman Cees Boutens. "Maar we kunnen hier niets tegen doen. De marktwerking kunnen we niet meer tegenhouden." Het internet heeft volgens Boutens de rol van een garagehouder en dealer overgenomen. De autovereniging pleit daarom voor harmonisatie van de belastingtarieven en afschaffing van de bpm.

auto importeren


De Bovag gooit de explosieve toename van auto import uit Duitsland bovendien op de invloed van de euro. "De markt is daardoor transparanter geworden waardoor prijsvergelijkingen eenvoudiger zijn geworden," aldus een woordvoerder.Volgens de Bovag halen nu ook gespecialiseerde garagebedrijven auto's uit het buitenland. Die worden vervolgens in het reguliere verkoopkanaal op de markt gebracht. Lees hier meer over auto import

Bron: Telegraaf.nl
top
home


Tell a friend!
© 2004 - 2007 Cartuning-guide.com - auto import
| Contact the webmaster | Disclaimer |