Betalen per kilometer


Vanaf 2012 gaat zo'n beetje iedereen betalen per kilometer in plaats van wegenbelasting betalen. Hoe gaat dit in zijn werk? Elke auto krijgt een kastje ingebouwd (de eerste keer op kosten van de overheid) om mee te registreren hoeveel kilometer er mee gereden is.

Uitzonderingen daargelaten
Er zijn natuurlijk ook weer uitzonderingen. Motoren bijvoorbeeld, waarbij het te lastig is om het "kastje" in te bouwen, worden uitgesloten van kilometerheffing en blijven verplicht wegenbelasting betalen. Ook geldt de uitzondering voor de oldtimers (auto's van voor 1987) aangezien deze nu ook geen wegenbelasting betalen.Het basistarief bij kilometerheffing zal in 2012 liggen op 3 cent per gereden kilometer excl. boete gelden voor autó's met een hogere CO2 uitstoot. Dit betekend bijvoorbeeld voor diesel auto's dat het basistarief al 5,5 cent gaat zijn in verband met hogere CO2 uitstoot. Verwacht wordt op dit moment dat vanaf 2018 iedereen een basistarief zal gaan betalen van maar liefst 6,7 cent per kilometer excl. boetegelden.

Het rijden in de spits wordt ook duurder dan het basistarief. De exacte uitwerkingen hiervan zijn echter nog niet allemaal doorgedacht. De komende weken zal hier steeds meer informatie over getoond gaan worden.

top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |