Denso Brandstofbesparende Bougie

Vandaag de dag draait alles om zuinig rijden en kosten besparen op het autorijden zonder dat deze besparingen het milieu negatief beïnvloeden. Een hele opgave voor de onderdelen fabrikanten om aan deze 3 voorwaarden te voldoen. Mensen willen langer van producten kunnen genieten, er moeten kosten mee bespaard worden en als het even kan moet er ook nog een milieu verbetering plaatsvinden.

Denso is het nu gelijkt om met een Twin Tip brandstofbesparende bougie te komen die niet alleen duurzaam is en waarmee u brandstof kunt besparen maar ook draagt deze bougie bij aan een CO2 reductie van maar liefst 0,8%.Vandaag de dag wordt er gebruik gemaakt van platina en iridium bougies voor verbeterde vonkprestaties. Het nadeel van deze bougies zijn de hoge aanschafkosten. Denso heeft daarop nu een goed alternatief gebracht die qua prijs tussen de conventionele bougie en de high tech bougie invalt: de Twin Tip.

Met deze Twin Tip bougie zijn aantrekkelijke besparingen mogelijk. De bougie zou volgens Denso goed moeten zijn voor 1,2% brandstofbesparing, 1,1% koppelwinst en een CO-reductie van maar liefst 0,8%. Deze nieuwe bougie heet de Twin Tip aangezien ook de massa elektrode voorzien is van een punt/tip. Een speciale nikkellegering maakt de centrale elektrode 40% dunner dan normaal.

Dankzij de reductie in dikte van de centrale elektrode kan er een goede vonk over de volle levensduur van de bougie gewaarborgd worden. Geen onregelmatige vonken betekend ook geen geschok in de auto. De bougie kan gewoon als vervanging dienen voor alle andere standaard bougies voor een verbeterde vonkprestatie en dus diverse besparingen.

top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |