Centraal Antenne Systeem

Continental heeft besloten een centraal antanne systeem te ontwikkelen aangezien wij vandaag de dag steeds meer eisen stellen aan onze auto's. Voor de GPS navigatie is een antenne nodig, evenals voor de tv-radio ontvangst, TPMS en E-call. Maar wat voegt Continental allemaal samen in 1 antenne?Binnen een jaar is de kans op een nieuwe EU-wet voor de bandenspaningsbewaking groot. Sterker nog de kans dat deze wet bepaald dat zo'n systeem verplicht wordt is nog groter. Nauwkeurige sensoren in de wielen geven de spanning van de band door aan het systeem zodat u altijd met de juiste spanning op weg bent. Een stuk veiliger en goedkoper voor iedereen dus. Naast de ontvanger voor de waarden van de band en de ontvanger van de vaak radiografisch werkende afstandbediening voor de deurvergrendeling wil de EU nu ook graag een systeem voor de E-call, een automatische noodoproep als de auto bij een botsing betrokking raakt. Neem daarnaast ook nog de radio en tegenwoordig ook de navigatie die bijna aan boord moet zitten en kom tot de conclusie dat daar wel erg veel antennes voor nodig zijn.

De Duitse antennespecialist Kathrein heeft daarom een aantal antennes verwerkt, in een door Continental ontwikkeld kastje. Hierin worden de ontvangst- en verzendsignalen versterkt en verdeeld.Daarvoor zit er een databus-aansluiting op, in plaats van een antennekabel. Zo kunnen alle systemen in de auto die iets moeten zenden of ontvangen direct deze ene antennemodule gebruiken. Hij werkt ook nog intern en extern. Voor sterk warmtewerend glas wordt wel een opgedampte metaallaag gebruikt, die radiosignalen verzwakt. Slecht voor de werking van portable navigatie, bijvoorbeeld. Daarom heeft de Intelligente Antenne Module een interne antenne, voor signalen in de cabine achter het warmtewerend glas.

U kunt zich vast voorstellen dat overal een aparte antenne voor te gebruiken met zenders en ontvangers een kostbaar systeem is. U kunt straks dus ook kosten besparen door het centrale systeem van Continental te gaan gebruiken. Ook is dit systeem al voorbereid op het Car-to-X communicatie systeem. Maar het is dus ook weer elektronica, die intern uitpluist welk signaal voor welk soort apparaat bestemd is. Dus iets wat met een tester gecontroleerd moet worden, als misschien ergens een signaal ontbreekt of niet goed doorkomt.

Bron: AMT

top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |