Meer diefstal van Volkswagens

Het afgelopen kwartaal zijn er enorm veel Volkswagens gestolen, met name het model Golf is erg populair bij dieven. Sinds 1995 worden de auto diefstal cijfers in de gaten gehouden door de Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit (SAV). De cijfers van afgelopen kwartaal laten een enorme stijging zien aan diefstallen van dit automerk.De RDW geeft diverse persberichten uit over deze gebeurtenissen. De RDW is lid van de SAV. De dieven schijnen iets gevonden te hebben om zonder braakschade dit merk en met name het type Golf in te kunnen breken en te starten. Aldus het persbericht van de RDW

Er heeft een stijging plaatsgevonden van maar liefst bijna 15% bij auto's tot 3 jaar oud. Bij auto's ouder dan 3 jaar (vanaf 4 jaar) is de stijging "slechts" 1% aldus de SAV. Een bijzondere stijging is het zeker en zeer verontrustend is het ook. Dit is ook de reden dat de stichting direct met de fabrikant en imporeur in gesprek is gegaan om dit zo snel mogelijk tegen te gaan.

In het eerste kwartaal van 2010 is de maand maart het meest uitzonderlijk geweest. De grootste stijging heeft met name in deze maand plaatsgevonden. Dit doet direct diverse vragen oproepen zoals: Kwamen er toen meer dieven uit het ei gekropen? Hielden autodieven winterslaap toen het zo erg koud was? Of gebeurt het vaak, dat na de winter het aantal diefstallen stijgt?

Erg verontrustend is het allemaal wel. Lees meer over de feiten.

Bron: AMT

top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |