Toyota stelt directeuren kwaliteitszorg aan!

Toyota stelt directeuren aan voor kwaliteitszorg om de veiligheid te kunnen waarborgen van de auto's die afgeleverd worden. Akio Toyoda heeft afgelopen woensdag, 10 februari 2010, aangekondigd om een commissie in het leven te roepen: Special Committee for Global Quality.De problemen die het merk de afgelopen tijd heeft ondervonden met remproblemen, stekende gaspedalen en gevaarlijke vloermatten hebben er toe geleid dat het merk nu scherpen zal gaan letten op veiligheid. De topman van Toyota zal zelf de kwaliteit waarborgen door als leider van de commissie te fungeren.

Als reden voor de mankementen aan de auto's is door de topman aangegeven dat het merk te snel gegroeid is wat er voor heeft gezorgt dat het goed en zorgvuldig opleiding van personeel in het gedrang is gekomen wat heeft geleid dat het nu bekende euvel. Toyota moest hierdoor wereldwijd miljoenen auto's terugroepen naar de garage. Volgens de Amerikaanse overheidsdienst voor verkeersveiligheid zijn er sinds 2000 al 34 doden gevallen door de problemen.

Naast het feit dat er nu een commissie is die de veiligheid zal gaan waarborgen zal het merk toch ook aardig in de buidel moeten gaan tasten. Er zijn talloze schadeclaims in de Verenigde Staten ingediend tegen het merk. De klagers zijn niet alleen slachtoffers maar ook bezitters van auto's die door de nu bekende euvels hun auto in waarde hebben zien dalen. De autofabrikant moet mogelijk miljarden dollars betalen.

Ondanks de bekende euvels van de auto's zijn in Nederland in de eerste helft van de 2e maand van 2010 toch bijna 15% meer Toyota's verkocht. Het aantal is nu gestegen tot 1889 stuks in een halve maand. Blijkbaar zien de Nederlanders de gevaren niet zo in als de Amerikanen.

Als oplossing van het probleem heeft het merk bekend gemaakt dat er een nieuwe veiligheidssysteem ingebouwd wordt dat er voor zorgt dat de motor wordt uitgeschakeld als het gaspedaal en het rempedaal tegelijk worden ingetrapt. Dit als extra aanvullende veiligheidsmaatregel om in de toekomt ongelukken te kunnen voorkomen.

top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |