Minder LPG auto's

Er komen steeds minder LPG auto's bij om deel te nemen aan het verkeer. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een kleine goedkope auto kopen er niet meer voor kiezen om een LPG installatie in te laten bouwen omdat ze dan wel weer wegenbelasting moeten gaan betalen. Maar ook zijn er volgens anderen andere redenen waarom mensen niet meer kiezen voor LPG. Ja, het is bij de tank leuk om af te rekenen maar de wegenbelasting voor de auto wordt dan voor sommige vaak te hoog.

minder mensen gaan lpg auto rijden


Als er gekeken wordt naar een gemiddelde auto, zeg een 1.6 liter motor in een VW golf (middenklasse) dan zit u qua wegenbelasting al snel op zo'n 60 euro in de maand afhankelijk van waar u in Nederland woont. Gaat u dezelfde auto op gas rijden dan betaald u eerst al de inbouw van de gastank (2.500 euro gem.) en daarna aan wegenbelasting ruim 90 per maand. Dat is natuurlijk nogal een verschil.

Wordt er gekeken naar nog grotere auto's dan is dat verschil alleen maar groter. Neemt u bijvoorbeeld een Kia Sportage, die ruim 1450 kilo weegt zonder de gastank of 1480 met gastank dan praat u al over een wegenbelasting van zo'n 100 euro per maand. Met name voor grotere auto's kan het minder snel uit om in een nieuwe auto een gastank in te bouwen maar bij de kleinere auto's is het wegenbelasting verschil veel minder. Aangezien er dan ook nog eens meer kilometers mee worden gehaald dan grote auto's op gas kan het voor kleine auto's helemaal uit.

Maar inderdaad staat daar wel tegenover dat een kleine wegenbelastingvrije auto niet langer wegenbelastingvrij is als u er voor kiest een gastank in te bouwen.

Een andere optie is het kiezen voor een tweedehands auto met ingebouwde gastank. U zit dan namelijk al niet meer met de afschrijving van de gastank. Op dat moment ligt het omslagpunt een stuk lager en kan het dus al snel voordeliger zijn om op gas te gaan rijden. Toch is dat voor veel mensen nog onbekende informatie.

top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |