Ombouw grijs kenteken


Ombouw grijs kenteken.
Sinds 1 juli 2005 moesten particulieren houderschapsbelasting betalen naar het hoge grijze belastingtarief. Veel mensen dachten dat de scheidingswand verwijderd mocht worden en een achterbank geplaatst mag worden. Dit is niet toegestaan.Ombouw grijs kenteken


Ombouw grijs kenteken mag zelf wel worden gedaan als de auto maar voldoet aan de toelatingseisen voor een personenauto. De auto krijgt wel een nieuw kentekennummer en moet door de Rijksdienst voor het wegverkeer worden gekeurd voordat hij weer de openbare weg op mag. De kosten voor een dergelijke keuring zijn ongeveer 70 euro. Tijdens de keuring wordt gecontroleerd of het verbouwde voertuig voldoet aan de typegoedkeuring voor personenauto's.Is de grijs kenteken auto na 31 december 1997 in gebruik genomen dan moet je een CVO verklaring overleggen. De CVO (Certificaat Van Overeenstemming) verklaring is een certificaat van Europese typegoedkeuring met de exacte specificaties van de auto. Het CVO is nodig bij het aanvragen van een kenteken. Een CVO wordt door autofabrikanten verstrekt bij nieuwe auto's, maar in de meeste gevallen is het niet meer aanwezig bij een gebruikte auto.

Met dit document kun je aantonen dat de auto voldoet aan de toelatingseisen van een personenauto. Voor informatie over de aanwezigheid van een typegoedkeuring voor personenauto's en een CVO is de Nederlandse importeur (afd. homologatie) de aangewezen instantie. Om eventuele verrassingen te voorkomen bij het betalen is het verstandig bij de douane te informeren hoe deze tegen de ombouw aankijkt.

grijs kenteken


Wanneer de auto voldoet aan de wettelijke eisen, dan wordt de ex grijs kenteken auto aangemerkt als personenauto met als gevolg dat u een restant aan BPM betalen moet. Hoe hoog dit restant is, is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de auto. Op autoweek kun je met een BPM calculator berekenen hoeveel BPM er betaald moet worden na ombouw grijs kenteken.

Afhankelijk van de soort grijs kenteken auto is het te overwegen deze om te bouwen naar een geel kenteken. Als particulier met een grijs kenteken ben je het hoge grijze tarief voor de houderschaps belasting toch al verschuldigd en het geel kenteken tarief ligt ongeveer 30 euro per maand hoger. De kosten voor ombouw grijs kenteken naar geel en de BPM blijft als kostenpost over. Het voordeel is dat je weer meerdere personen mag vervoeren en dat je mogelijk je auto in de toekomst beter kunt verkopen.

Boete.
Ga je je grijs kenteken auto toch gebruiken als personenauto dan riskeer je een hoge boete. Niet alleen moet je alsnog de BPM betalen maar je krijgt ook nog eens een boete die in de duizenden euro’s kan gaan lopen.


top
home


Tell a friend!
© 2004 - 2007 Cartuning-guide.com - ombouw grijs kenteken
| Contact the webmaster | Disclaimer |