Osram Snap-in-lite: voor het snel verwisselen van autolampen

Het wisselen van een defecte koplamp is doorgaans een heel gepruts. Je kunt er moeilijk bij, en moet ook nog de stekker loskoppelen en de lamp ontgrendelen uit z’n fitting. Het bedrijf Osram heeft er iets op gevonden: het Snap-in-Lite lampvoetsysteem. Een kwartslag draaien is voldoende om de lamp te monteren en demonteren.De handige Osram Snap-in-Lite wordt al toegepast in de zesde generatie van de Volkswagen Golf en de elektrische Tesla Roadster. Verder komt u dit nieuwe systeem nog niet veel tegen. Dit komt mede doordat het systeem nog niet veel naamsbekendheid heeft.

Het vergt straks slechts een kwart draai om de Snap in Lite te plaatsen en de lamp is direct verbonden met de fitting en de bekabeling. Ideaal om snel en gemakkelijk een autolamp te verwisselen dus. Uitsteeksels aan beide zijden van het lampvoetsysteem dienen als elektrisch contact en mechanische aanslag. Door het draaien in de voet is de stroomkring gesloten en de lamp gezekerd. Een stekker aansluiten of een borging aanbrengen hoeft dus niet meer.

Het vervangen van de lamp kan zonder oogcontact op het gevoel gedaan worden. Ideaal dus als de achterzijde van de koplamp moeilijk toegankelijk is. Jammer is wel dat de auto af-fabriek met het Snap-in-Lite-systeem uitgerust moet zijn. Achteraf aanbrengen is niet mogelijk.

Bron:amt.nl

top
home


Tell a friend!
Cartuning-guide.com
| Contact the webmaster | Disclaimer |