admin

Oké, je hebt er niet zoveel aan op de Nederlandse wegen, maar een beetje wegdromen bij bloedsnelle auto’s mag natuurlijk altijd. Menig mannen- en vrouwenhart gaat dan ook sneller kloppen van een gestroomlijnde en super snelle supercar. Het is niet alleen de snelheid wat opvallend is aan de snelste auto’s van de wereld, ook het uiterlijk is op zijn minst opvallend te noemen. En laten we wel eerlijk wezen, het ontwerp van een auto is een belangrijk element voor de snelheid, denk maar aan lichtgewicht materiaal en luchtweerstand. We noemen hier enkele van de snelste auto’s van dit moment.

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg is een Zweeds automerk en als er iets is wat ze bij Koenigsegg kunnen, dan is het wel bloedsnelle auto’s produceren. De Koenigsegg Jesko is aangekondigd voor productie in 2020 en dit belooft wat te worden! De verwachting is dat de Jesko, vernoemd naar de vader van de oprichter van Koenigsegg, alle records gaat verbreken. De Koenigsegg Jesko zou een maximumsnelheid van meer dan 480 km/u kunnen halen. Let wel, dit is een fabrieksopgave, maar de Jesko zou zomaar de huidige nummer 1 kunnen verslaan. Deze auto met een motor van maar liefst 1622 pk zou 2,8 miljoen euro moeten kosten.

Hennessey Venom F5 

De Hennessey Venom F5 uit 2017, is voor de Koenigsegg Jesko ‘The one to beat’. Opvallend is dat de fabrikant van deze wagen Hennesy Special Vehicles is, wat ook pas in 2017 is opgericht! Deze supercar heeft zijn credits al verdiend. Met een topsnelheid van 483 km/u en 1600 pk is de Hennessey Venom enorm snel. Binnen 14 seconden heb je al een topsnelheid van 300 km/u behaald, snelheden die bij unibet motorsports niet zouden misstaan. Voor deze auto moet je 1,38 miljoen euro neerleggen. 

SSC Tuatara 

De SSC Tuatara is gemaakt door SSC North America. De Tuatara zou een topsnelheid van meer dan 480 km/u halen, aldus de fabrieksopgave. En zo angstaanjagend als die topsnelheid is, boezemt ook het uiterlijk van de auto ontzag in positieve zin in. Tank je ethanol, dan haal je maar liefst 1750 pk. Met de reguliere brandstof is dit met 1350 pk een stuk minder. Desalniettemin is dit een supersnelle en krachtige wagen.

Koenigsegg Agera RS (2015) en de Koenigsegg One: 1

Zoals eerder gezegd, weten ze bij Koenigsegg wel hoe ze snelle auto’s moeten produceren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we hier nog een model van dit merk noemen, en dan niet direct de minste! Met 1175 pk is de Koenigsegg Agera RS uit 2015 dan wel een stuk minder snel dan de eerder genoemde merken en modellen, maar met een topsnelheid van 447 km/u valt er niets te klagen. Qua aantal pk’s en topsnelheid, lijkt de Agera RS op de Koenigsegg One: 1. Dit model heeft een topsnelheid van 440 km/u en heeft 1360 pk onder de kap liggen.