admin

Bij de aanschaf van een auto kies je uiteraard voor een model en type auto dat aan jouw wensen voldoet. Het aantal kilometers dat je verwacht te rijden is dan een belangrijke factor. Evenals de brandstof en de grootte van de auto.

Heb je de door jou gewenste auto eenmaal in je bezit, dan kan je de auto extra uitstraling geven door zelf een aantal onderdelen aan te passen. Zo kan je een spoiler overwegen of andere verlichting. Hiermee maak je de wagen direct wat persoonlijker. Wil je echter een groot effect bereiken, dan koop je andere velgen.

De juiste velg kiezen
Velgen zijn over het algemeen gemaakt van staal of aluminium. Staal is een goedkope en doeltreffende oplossing voor auto’s. Staal heeft namelijk de eigenschap dat het hobbels en andere oneffenheden goed kan opvangen. Daarnaast krimpt staal niet en krijgt strooizout geen vat op de stalen velgen. Prettige eigenschappen dus. Op het gebied van uitstraling heeft een aluminium velg echter veel meer te bieden.

Lichtmetalen velgen
Een aluminium velg, ook wel bekend als een lichtmetalen velg, is in vrijwel alle gevallen de meest gekozen optie voor autovelgen. De keuze op het gebied van lichtmetalen velgen is namelijk veel groter dan bij stalen velgen. Dat is de voornaamste reden dat fabrikanten voor lichtmetalen velgen gingen. Wil jij van je auto een echte blikvanger maken, ga dan voor velgen van het merk GMP.

GMP velgen
Een Italiaans merk, dat garant staat voor kwalitatief hoogwaardige velgen met een luxueuze uitstraling, dat is GMP. Bij het vervaardigen van deze velgen is veel tijd en energie gestoken in functionaliteit en vormgeving. Een velg draagt weliswaar bij aan de uitstraling van je bolide, de veiligheid is minstens zo belangrijk.

GMP heeft dit weten te combineren. Hierdoor heb je de keuze uit een groot aantal velgen in diverse uitvoeringen. Allen staan ze garant voor een veilige rit en goedkeurende blikken. Als je in Nederland op zoekt bent naar GMP velgen dan is Wheelpoint de vooraanstaande velgenspecialist die je hierbij kan helpen. Met een groot aanbod aan GMP velgen in diverse maten, kleuren en stijlen.

Types GMP velgen
Als je wilt kiezen uit de vele opties die GMP biedt, dan is het goed stil te staan bij het volgende:

  • de kleur van de velgen
  • mat of glanzend
  • ET waarde van de velg
  • afmeting van de velgen

Door dit eerst in kaart te brengen, maak je het het jezelf een stuk eenvoudiger om een velg te kiezen. Niet elke velg past immers onder elke auto.

De ET waarde is belangrijk, omdat je hiermee direct weet of de velg geschikt is voor jouw auto en ziet in hoeverre de velg zal uitsteken.
Als je de maten goed in kaart hebt gebracht, is het tijd om puur op eigen smaak af te gaan.

Matte of glanzende velgen
Op het gebied van uitstraling is GMP niet voor niets een vooraanstaand merk. De velgen zijn allen prachtig om te zien. Geheel naar eigen wens kan je kiezen voor een velg in een matte of glanzende uitvoering.

De manier waarop de velgen zijn vormgegeven maakt het kiezen nog best lastig.
Een geslepen velg in een antraciet kleur kan voor een heel mooi contrast zorgen als het gaat om de kleur van de auto. Hierdoor komt de focus ook bij de velgen te liggen.
Een glanzende velg, zoals de GMP Italia Matisse, is prachtig om te zien. De bijzondere stijl die hier is toegepast vormt een bijzonder geheel.

Wanneer jij op zoek bent naar een matte velg, dan is de GMP Fasten een goede optie.
Deze is zowel in een zwarte als in een gepolijste uitvoering te krijgen.

Kies met beleid
Veiligheid moet te allen tijde voorop staan als je een velg kiest. Door de enorme aandacht die nog steeds wordt besteed aan de verfraaiing van velgen, hoef je geen concessies te doen op het gebied van luxe. Zowel de functionaliteit als de vormgeving komen uitgebreid aan bod bij de productie. Gebruik een velgen configurator als je je gaat verdiepen in de aanschaf van nieuwe velgen. Zo zie je direct uit welke opties jij kunt kiezen.
Voor welk merk velg je uiteindelijk ook kiest, de kleur en vormgeving van de velg zullen een positieve uitwerking hebben op de uitstraling van jouw auto.