admin

Autobanden kopen? Laat je het door de garage allemaal regelen, of ga je toch maar eens zelf op jacht om te kijken wat de beste opties zijn. Wat zijn nou de beste autobanden en hoe goedkoop of duur kom je ervan af? Op het gebied van banden zijn er veel mogelijkheden en factoren om rekening mee te houden. Wil je eens rustig banden kunnen vergelijken? Check dan https://www.tiregom.nl de ideale website om alle banden op een rijtje te krijgen.

Wat voor autobanden zijn ideaal voor jou?

Belangrijk is om je af te vragen wat je belangrijk vindt bij je autobanden en wat voor rijstijl je hebt als automobilist.

In de basis heb je drie verschillende soorten banden. Comfort, sportieve of een goedkope autoband. De verschillen zijn groter dan je misschien zou verwachten. Daarom is het goed om te weten wat de verschillen nou precies zijn.

  • Comfort: Kies je voor banden die je meer comfort bieden? Hou dan rekening met de grote van je velgen. De regel hierbij is, hoe groter de velgen, des te minder comfort de banden zullen geven. Let bij deze banden op de uitkomsten van de testen op comfort en wegligging.
  • Sportief: Kies banden met een goed grip profiel. Dit betekent dat je minimaal moet kiezen voor A of B bandenlabels bij een grip op een nat wegdek. Belangrijk is om rekening te houden met handeling en remweg. Dit zijn waar de sportieve banden op zouden moeten uitblinken.
  • Goedkoop: Voor goedkope banden van bijvoorbeeld onbekende merken, moet je toch niet te snel kiezen voor de goedkoopste optie. Dit kan ertoe leiden dat je in de categorie komt van miskoop. Hierbij kun je denken aan banden die gaan glijden of banden die snel slijten. Slijtage van de banden is slecht voor je eigen portemonnee. Je benzinekosten zullen hoger zijn omdat de banden sneller slijten. Daarnaast moeten de banden natuurlijk weer sneller worden vervangen.

Nu je weet wat voor type automobilist je bent, en welke wensen je belangrijk vindt bij het kopen van een autoband is er toch nog een ding om rekening mee te houden. Niet alleen hebben we verschillende types banden, maar er zijn ook nog verschillende soorten banden voor de verschillende seizoenen.

Winter, zomer of toch all season banden?

Winterbanden, zomerbanden of toch een setje all season banden?

Er zijn toch nog een hoop verschillen. Winter, zomer of all season banden. Wat zijn nog de verschillen en waarom zou ik kiezen voor een seizoensband?

Redenen voor seizoensbanden per band op een rijtje:

  • Winterbanden: Ga je met wintersport of voor je werk naar wat koudere gebieden? Dan is het hebben van winterbanden een echte aanrader. De winterbanden zullen zorgen voor veel grip wat het rijden in de gladde gebieden een stuk comfortabeler maakt. In sommige gebieden is het zelfs verplicht om met een winterband te rijden.
  • Zomerbanden: Veel op de weg? Wanneer je veel kilometers maakt en vaak ‘s ochtends van huis moet, dan is het hebben van zomerbanden een voordeel. Zomerbanden zijn nog steeds wel specifiek voor de zomer bedoeld, zorg daarom dan ook dat je in de winter wel wisselt naar winterbanden.
  • All season banden: Rij je voornamelijk in Nederland? Dan zijn de all season banden een echte aanrader. Deze banden kunnen alle seizoenen, met uitzonderingen van de extreme gevallen, prima doorstaan.

Autobanden kopen!

Alle banden goed op een rijtje? Dan is het nu tijd voor de keuze. Kies je toch voor het A merk met sportieve banden? Of pak je een goedkopere set all seasons? Nu je weet wat de verschillen zijn kan je een goed afweging maken en de banden aanschaffen. Laat je banden anders alvast klaarleggen bij een montagepunt. Half uurtje wachten en je nieuwe banden zijn klaar voor gebruik!