admin

Je kunt het dashboard relatief eenvoudig en snel met dashtrims een sportieve look geven.

Dat zijn opplaksetjes die je zelf kunt aanbrengen, deze setjes zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en voor een groot aantal verschillende auto,s. Ze zijn te verkrijgen in wortelnootlook, aluminium tot carbon look. Een andere oplossing is om folie te plakken, folie is er in hout, carbon of kevlar look, dit kun je zelf op maat knippen, hierbij moet je wel precies werken.

 

 

 

 

Op zoek naar dashboard bekleding?

Surf dan naar Snowhunter.nl. Dit is een klein, maar snelgroeiend en zeer flexibel bedrijf, die zich gespecialiseerd heeft in dashboardbekleding. De dashoard sets worden vervaardigd van de allerbeste grondstoffen. De kunststofdelen zijn +/- 3 mm dik, en de pasvorm is uitstekend. De sets zijn in vergelijking met wat er op internet aangeboden wordt zeer uitgebreid en scherp geprijsd.

Snowhunter houdt rekening met de verschillende radiotype’s door er direct de verschillende modellen bij de set mee te leveren, zodat er altijd wel een passend model bijzit. Tevens zitten in de meeste sets ook de delen voor de portieren. Deze onderdelen moeten bij andere leveranciers apart bijgekocht worden. Mocht je niet direct een keus kunnen maken wat voor kleur je graag op je dashboard wilt hebben, dan is een e-mail voldoende om enkele monsters te ontvangen. Bij Snowhunter heb je namelijk keus uit 10 verschillende kleuren.

Ook bestaat er de mogelijkheid, om de sets door Snowhunter te laten inbouwen. Mits er geen handsfree installatie, radio of navigatiesysteem gedemonteerd hoeft te worden, is de inbouwprijs 75 euro. Met het inbouwen van een dashboard kit van Snowhunter krijgt je auto meer style en uitstraling mede door de fraai afgeronde hoeken en zijkanten.

Snowhunter heeft een leuke korting actie:
Ben je lid van een auto of tuning club en heeft je club een website!! Plaats dan een link op je website en je krijgt 10% korting op vertoon van je clubpas.


Transfer folie – FTD technics in kevlar of carbon.

Of het nu autointerieur delen zijn zoals het dashboard, auto meters of delen onder de motorkap zijn vanaf nu kun je deze delen zelf de optiek geven wat tot nu toe alleen maar door proffessionals mogelijk was in kevlar of carbon. De FTD technics set is speciaal ontwikkeld om iedereen de mogelijk te bieden om alle door jou gewenste onderdelen in carbon, koolstof of kevlar look te doen veredelen. Lees meer >>(PDF document).

 

Het dashboard in een andere kleur spuiten kan ook.

Hierbij geldt ook nauwkeurig werken.Kant en klare dashboard kits zijn eenvoudig te monteren, de ondergrond goed ontvetten met alcohol of ontvetter, als je folie even verwarmt bijvoorbeeld met een föhn, wordt het soepeler om te verwerken.

 

 

Instrumentenpaneel.

Met instrumenten folie, nieuwe wijzerplaten of dashboardtrims kun je het instrumentenpaneel een persoonlijk tintje geven. Instrumenten folie is vrij eenvoudig te monteren, er zit meestal wel een montage handleiding bij. Maar wanneer je de wijzerplaten wilt vervangen heb je wel even meer werk, dit is nogal een precisieklusje, meestal is het wel werk voor een vakman. Met dashboard trims kun je de kleur van de instrumenten omlijsting aanpassen aan je persoonlijke smaak.

De montage is eenvoudiger dan vervanging van de wijzerplaten. Dan heb je nog verschillende soorten dashboard verlichting, via sleufjes in de aanduidingen en verlichting van voren, zorg wel bij deze verlichting dat het licht te dimmen is,vooral als je witte wijzerplaten hebt anders zit je s,nachts tegen een TL bak aan te kijken.

<< Uw bedrijfsnaam op deze pagina? >>

Auto meters.

Een km-teller, toerenteller, benzinemeter en temperatuurmeter is meestal wel aanwezig in het dashboard, maar wil je meer, dan zou je wat extra auto meters kunnen monteren, zoals:


Olietemperatuurmeter
Hierop kun je aflezen als de olie op bedrijfstemperatuur is, zodat je veilig kunt gasgeven, monteer de sensor aan het carter door een sensor in plaats van een aftapplug, maar er zijn ook peilstokken met een sensor te koop, nog makkelijker.

 

 


Oliedrukmeter
Die geeft weer of je motorblok een te hoge of lage oliedruk heeft, een te lage druk kan veroorzaakt worden door, een te laag oliepeil, vervuiling, slechte lagers, of een versleten oliepomp, de juiste oliedruk staat meestal wel in het instructieboekje van de auto. Montage is niet moeilijk, plaats een T-stukje in plaats van de sensor van het oliedruk lampje en sluit beide er op aan.

 


Econometer
Die vertelt je of je zuinig rijdt, de meter registreert namelijk de onderdruk in het spruitstuk, als je op het gas trapt dan zakt de onderdruk en slaat de wijzer uit. Montage: boor een gaatje in het inlaatsspruitstuk, even draad intappen en een nippel er op draaien, hierop druk je een slangetje die je verbindt met de meter, en dan nog even stroom op de meter zetten en op het dashboard plaatsen.


 Voltmeter

Die geeft aan of de accu nog voldoende capaciteit heeft.

 

 

 


Amperemeter
Die geeft aan of de dynamo voldoende stroom levert om de accu bij te laden.

 

 


Maar ja, waar laat je die extra meters, gaten boren in het auto dashboard is meestal niet zo,n goed idee. Je zou kunnen denken aan losse inbouwpanelen en losse meterhouders, die je op of onder het dashboard kunt monteren, of montage op de A-stijl.

 

 


Maar er zijn ook meters in een in een mooie retrolook klok waaronder een oliedrukmeter, olietemperatuurmeter, watertemperatuurmeter en een toerenteller met shiftlight.

 

 

 


De meeste klokken hebben verlichting, bij sommige klokken kun je kiezen uit verschillende kleuren. het mooiste is als de kleur bij die van je auto dashboard verlichting past. De meeste meter zijn eenvoudig te plaatsen en aan te sluiten. Sluit de meters zo aan dat ze alleen stroom krijgen bij ingeschakeld contact, ter voorkoming van een lege accu.


Nieuw van Autostyle zijn de DIN formaat VU-Level meters. De auto meters passen (Voltmeter, temperatuurmeter etc.) exact in een DIN formaat radio-uitsparing in je dashboard. Door het formaat zijn deze meters ideaal voor auto’s met dubbel-DIN of met een demontabel opbergvak in de middenconsole. De VU Level meters zijn leverbaar in 5 uitvoeringen en 2 kleuren. En dat in digitaal of analoog, of een combinatie van beide. Vanafprijs 99 euro. Voor meer informatie, zie autostyle.nl. 

Op zoek naar mooie dashboard accessoires? Surf dan naar Autostyle.nl! Daar is voor elk automerk wel iets te vinden zoals carbon, extra auto meters, witte wijzerplaten en nog veel meer.