De snelste auto’s van dit moment

Oké, je hebt er niet zoveel aan op de Nederlandse wegen, maar een beetje wegdromen bij bloedsnelle auto’s mag natuurlijk altijd. Menig mannen- en vrouwenhart gaat dan ook sneller kloppen van een gestroomlijnde en super snelle supercar. Het is niet alleen de snelheid wat opvallend is aan de snelste auto’s van de wereld, ook het uiterlijk is op zijn minst opvallend te noemen. En laten we wel eerlijk wezen, het ontwerp van een auto is een belangrijk element voor de snelheid, denk maar aan lichtgewicht materiaal en luchtweerstand. We noemen hier enkele van de snelste auto’s van dit moment.

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg is een Zweeds automerk en als er iets is wat ze bij Koenigsegg kunnen, dan is het wel bloedsnelle auto’s produceren. De Koenigsegg Jesko is aangekondigd voor productie in 2020 en dit belooft wat te worden! De verwachting is dat de Jesko, vernoemd naar de vader van de oprichter van Koenigsegg, alle records gaat verbreken. De Koenigsegg Jesko zou een maximumsnelheid van meer dan 480 km/u kunnen halen. Let wel, dit is een fabrieksopgave, maar de Jesko zou zomaar de huidige nummer 1 kunnen verslaan. Deze auto met een motor van maar liefst 1622 pk zou 2,8 miljoen euro moeten kosten.

Hennessey Venom F5 

De Hennessey Venom F5 uit 2017, is voor de Koenigsegg Jesko ‘The one to beat’. Opvallend is dat de fabrikant van deze wagen Hennesy Special Vehicles is, wat ook pas in 2017 is opgericht! Deze supercar heeft zijn credits al verdiend. Met een topsnelheid van 483 km/u en 1600 pk is de Hennessey Venom enorm snel. Binnen 14 seconden heb je al een topsnelheid van 300 km/u behaald, snelheden die bij unibet motorsports niet zouden misstaan. Voor deze auto moet je 1,38 miljoen euro neerleggen. 

SSC Tuatara 

De SSC Tuatara is gemaakt door SSC North America. De Tuatara zou een topsnelheid van meer dan 480 km/u halen, aldus de fabrieksopgave. En zo angstaanjagend als die topsnelheid is, boezemt ook het uiterlijk van de auto ontzag in positieve zin in. Tank je ethanol, dan haal je maar liefst 1750 pk. Met de reguliere brandstof is dit met 1350 pk een stuk minder. Desalniettemin is dit een supersnelle en krachtige wagen.

Koenigsegg Agera RS (2015) en de Koenigsegg One: 1

Zoals eerder gezegd, weten ze bij Koenigsegg wel hoe ze snelle auto’s moeten produceren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we hier nog een model van dit merk noemen, en dan niet direct de minste! Met 1175 pk is de Koenigsegg Agera RS uit 2015 dan wel een stuk minder snel dan de eerder genoemde merken en modellen, maar met een topsnelheid van 447 km/u valt er niets te klagen. Qua aantal pk’s en topsnelheid, lijkt de Agera RS op de Koenigsegg One: 1. Dit model heeft een topsnelheid van 440 km/u en heeft 1360 pk onder de kap liggen.

Read More

Voordelen van een motorverzekering

Een motorverzekering afsluiten is heel belangrijk. Het is een financiële dekking voor wanneer er bijvoorbeeld een aanrijding heeft plaatst gevonden. Middels de motorverzekering hoeft u niet in eigenzak te gaan.

Voordelen van een motorverzekering

Een motor rijden is leuk maar ze moeten ook verzekerd worden. Een motorverzekering kan heel wat voordelen met zich hebben. Hieronder zijn er een paar voordelen opgenomen voor de motorverzekering.

Aantrekkelijke kortingsregelingen mogelijk

Een motorverzekering hoeft niet duur te zijn. Je betaalt helemaal geen premietoeslag als je de laagste trede op de no-claimladder hebt. Een ander reden waarom een motorverzekering voordelig is,  is omdat je de no claim korting kan behouden ingeval je motor een schade krijgt zonder dat jij daarvoor verantwoordelijk bent. Sommige mensen maken in maanden met mooi meer gebruik van de motor. Wanneer dat wordt gedaan heb je bovenop de no-claim korting een extra kortingsvoordeel. Kies je voor een winterstop, krijg je een aanzienlijke korting. Hiermee wordt de premie dus flink verlaagd. Heb je schade aan de motor maar ben jij niet de verantwoordelijke? Dan behoud je de no-claimkorting en heb je geen premienadeel door deze schade. De no claim korting in dit geval kan dan wel tot 80% afnemen.

Uitgebreide dekkingen mogelijk

Als een motor aangeschaft wordt moet de WA dekking eerst gedaan worden. De WA dekking is de basis van de verzekering waarbij schade aan eigenvoertuig niet gedekt wordt. Alleen de schade aan derden wordt financieel gedekt. Daarom bestaat de mogelijkheid om uit te bereiden met de WA verzekering. Zo kan er gekozen worden tussen de Beperkt-casco (WA plus of WA+) of de Volledig casco (allrisk). Met de bovengenoemde dekking soorten kan de motor eigenaar meer vrijheid creëren en hoeft hij zich niet aan 1 verzekeringsmethode te onderwerpen.

Direct online afsluiten

Het voordeel van de motorverzekering is dat je het online gelijk kan afsluiten. Speciaal daarvoor zijn er enkele verzekeringsinstituten die het mogelijk maken om online de verzekering te doen. Met de online verzekeringen kun je op elk moment een verzekering afsluiten.

Tot slot

Een motorverzekering kan veel voordelen met zich hebben. Zo kan je bij het afsluiten van de verzekering altijd nog uitbreiden met wat extra verzekeringen en kun je ook nog wat extra kortingen krijgen als je bijvoorbeeld gebuikt maakt van de winterstop methode. Ook bestaat de mogelijkheid om de verzekering online af te sluiten. Hierdoor hoeven mensen geen lange afstanden te leggen om een verzekering te doen. U kunt vanaf uw huis of werkplek een online verzekering afsluiten.

Read More

De airconditioning van de auto

Lees hier meer over de airconditioning van de auto.

Terwijl de eerste installatie in een voertuig in 1933 plaatsvond, beschikt nu vrijwel elke auto over een airco, van de kleine stadsauto’s tot luxe wagens uit het hogere segment. De airconditioner werkt volgens het principe van warmte-uitwisseling van een condensator onder de motorkap en een verdamper in de passagiersruimte. De warmte-uitwisseling vindt plaats via een compressor, een expansieklep en een droger. Dit zijn allemaal componenten die te vergelijken zijn met die van de airconditioners voor huishoudelijk en commercieel gebruik. Daarnaast wordt voor airconditioners voor voertuigen gebruik gemaakt van Freon-koelmiddel, dat eveneens als smeermiddel wordt gebruikt voor de compressor. Er worden speciale vulstations voor koelmiddelen voor het meten van het peil, het afvoeren van het koelmiddel en het zoeken naar lekkages gebruikt. De toepassing van de airconditioning in een auto heeft twee nadelige gevolgen. Het verbruik aan brandstof stijgt en het motorvermogen neemt af, want de compressor wordt bediend via een riemverbinding naar de motor. Het gemiddelde verlies aan vermogen bedraagt 3-4 pk. Vandaar dat het logischer is om krachtiger voertuigen van een airconditioner te voorzien. Algemene defecten aan airconditioning van auto’s: Een laag peil van het koelmiddel, vooral door lekkages. Schade aan de condensor of buizen.

Bedradingsproblemen

Een condenswaterafvoer die verstopt is. Verstopping of vervuiling van het interieurfilter. Defecten aan de ventilator of compressor. Ga bij problemen met de airconditioning altijd naar een gespecialiseerd servicepunt, omdat er voor het onderhoud en repareren van dit systeem specifieke vaardigheden, apparatuur en gereedschappen nodig zijn. Het systeem staat daarnaast onder een hoge druk, waardoor onkundig handelen gevaarlijk kan zijn. Auto-onderdelenshop.be adviseert u om uitsluitend hoge kwaliteit onderdelen van de airconditioning aan te schaffen, de airco uitsluitend door een erkend servicepunt te laten repareren en verbruiksartikelen tijdig te vervangen om uw wagen in goede conditie te houden.

Read More

Koppakking vervangen

De hoge temperatuur en vooral de enorme druk welke  de verbrandingsgassen nu eenmaal in een motor veroorzaken, zorgen ervoor dat veel geeist wordt van alle componenten. Ook de afdichting van de verschillende delen dient goed te gebeuren en zorgen de verschillende pakkingen daar wel voor. De belangrijkste daarvan is de koppakking en kan door omstandigheden het soms nodig zijn om tot vervanging over te gaan.

Met het vervangen dient niet lang gewacht te worden

Omdat de koppakking een belangrijke functie heeft bij het tegenhouden van de verbrandingsgassen en het gescheiden houden ervan van alle olie en koelvloeistof, zal het vervangen van de koppaking niet te lang op zich moeten laten wachten omdat er anders sprake zal zijn van permanente motorschade. Zo zal de smering in gevaar komen wanneer koelvloeistof begint te mengen met de motorolie. Ook de temperatuur kan sterk oplopen wanneer de verbrandingsgassen door zullen dringen in het koelsysteem. Omdat het vervangen geen eenvoudige klus is, zal je eerst een afspraak moeten maken met de garage en hun een analyse moeten laten maken. Wees er altijd op voorbereidt dat de kosten voor het herstel sterk kunnen oplopen wanneer dekop al losgegooid is en er andere (aan de het falen van de pakking gerelateerde) defecten aan het licht zullen komen.

Het werk moet wel in één keer goed uitgevoerd worden

De motorkap zal zeker afgevlakt dienen te worden en is dit nodig om kleine on evenheden te verwijderen. Soms dienen putjes ontstaan door oxidatie opgevuld te worden en zorgt het afvlakken ervoor dat de afdichting met de nieuwe koppakking naadloos zal plaatsvinden.  Met de nieuwe koppaking op zijn plaats, zal de kop volgens de juiste specificaties vastgezet moeten worden. Het is gebruikelijk dat na een tijdje de auto weer naar de garage moet om na te gaan of de bouten nog strak genoeg vastzitten. Het is begrijpelijk dat naast het vervangen van de koppaking gelijk ook die van het kleppendeksel meegenomen zal moeten worden.

De kosten voor het vervangen van de koppakking kunnen soms wel wat hoog oplopen, maar weegt dat niet op tegen de schade welke het zal aanrichten en zelfs de complete motor kan vernietigen. Laat bij het vervangen de garage daarom ook werken met onderdelen van de hoogste kwaliteit om dat het meeste werk nu eenmaal zit in de factor arbeid. Daar wil je dus niet weer eens een keer voor betalen door het toe doen van het vroegtijdig falen van een goedkope koppaking.

Read More

ABS lampje blijft branden

Een waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel dient nooit genegeerd te worden en zeker niet wanneer het te maken heeft met het remsysteem. Het ABS systeem draagt in grote mate bij aan de veiligheid en wordt het tegenwoordig standaard bij de meeste auto’s geleverd.  Bij een defect zal het lampje dus beginnen te branden en duidt dat in de meeste gevallen gelukkig wel op een klein defect.

Een simpel probleemje kan al de oorzaak zijn

Omdat de sensor zo gevoelig is, zal al bij een kleine storing het lampje blijven branden. Dat is nu eenmaal de functie van zo een waarschuwingslampje en loop je even langs bij de garage om na te gaan wat er mis kan zijn. Vaak wordt de auto aan de computer gehangen, maar wordt er ook snel een kijkje genomen bij de sensoren zelf. Het gebeurt namelijk vaker dat bij het werken aan de auto er schade opgetreden is aan de kabels of er zo een stekkertje los is geraakt.  de reparatie is dus niet zo ingewikkeld en kost vaak ook niet zo veel. Er kan echter ook sprake zijn van een defecte sensor ( gebeurt wel niet vaak) en een regelunit welke het niet meer doet. in het laatste geval is het veel prijziger om het euvel op te heffen.

Wacht nooit te lang met zo een reparatie

Een defect aan de ABS zal grote invloed hebben op de veiligheid omdat het remgedrag gelijk beinvloedt zal worden. Blokkerende remmen zijn wel het laatste wat je nodig hebt in een noodsituatie en kan er letterlijk sprake zijn van een leven op dood situatie. Het is ook niet zo verstandig om een klein defect het heel nogal prijzig systeem buiten werking te laten stellen. De relatieve eenvoud van het systeem maakt het mogelijk om zelf middels een snelle inspectie na te gaan of er sprake van een verbroken connectie bij de stekker van zo een sensor en kijk je even of de zekering niet doorgebrand is.

Een brandend ABS lampje geeft dus vaker een klein defect weer en kan het bij een bezoek aan de garage al binnen enkele uurtjes opgelost worden. Wacht in ieder niet lang met de reparatie omdat je anders de veiligheid in gevaar brengt. Een zelf uitgevoerde inspectie kan vaak gelijk de boosdoener opsporen. Voor het laten uitgaan van het lampje is het soms echter wel nodig om de ECU te resetten.

Read More

Kentekenbewijs kwijt

Het eigenaarschap van een auto is snel aan te tonen met behulp van het kentekenbewijs en wordt er daarom ook bij elke wegcontrole naar gevraagd. Het niet kunnen aantonen zal gelijk de nodige vragen opwerpen en krijg je er meestal ook een boete bij. Bij het kwijtraken is het dus belangrijk dat er werk van wordt gemaakt om bij de RDW een duplicaat aan te vragen.

Je wordt er snel op weg geholpen

Bij de RDW weten ze als geen ander wat de gevolgen kunnen zijn van het kwijtraken van het kentekenbewijs en kan de aanvraag voor een duplicaat daarom ook snel plaatsvinden. Het is wel belangrijk om te weten wat er precies kwijt is geraakt. Gaat het alleen om het kentekenbewijs of ook de tenaamstellingscode? Waar het kentekenbewijs bedoeld is om tijdens controles aan te tonen dat jij de eigenaar bent en gelijk ook alle relevante autogegevens op te vinden zijn, is de functie van de tenaamstellingscode specifiek voor het eigenaarschap en dient het verplicht overlegd dienen te worden bij de verkoop van de auto. Een groot verschil dus en kijk je voordaat de aanvraag wordt ingediend bij de RDW toch wel eerst even wat je precies nodig hebt. Indien je alle stukken kwijt bent, zal je uiterraard met een geldige legitimatie de aanvraag moeten verrichten.

Met de voertuiggegevens vraag je de kentekencard aan

Indien alleen het kentekenbewijs kwijt is, zal je met de voertuiggegevens en na het betalen van de nodige kosten, een kentekencard ontvangen. Die wordt per post opgestuurd en zit er ook een nieuwe tenaamstellingscode bij. Na ontvangst van alle stukken is het belangrijk om alle overige oude stukken gelijk te vernietigen om verwarring te voorkomen. Let er wel op dat de stukken naar het opgegeven adres in het bestand van de RDW opgestuurd zullen worden. indien er sprake is van een adreswijziging, zal je dat dus tijdig door moeten geven.

Bij het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs kan er kosteloos ook het APK rapport worden meegestuurd omdat beide stukken (kentekenbewijs en APK) vaak samen worden bewaard en de kans op het kwijtraken van beide dus groot is.

De vlotte afhandeling bij de RDW zorgt er dus voor dat je in een korte tijdsperiode al over een nieuwe kentekencard met tenaamstellingscode kunt beschikken.  Kijk daarbij gelijk of je nog over het APK rapport beschikt omdat die anders kosteloos ook opgestuurd zal worden.

Read More

Auto naar de sloop brengen

Na vele jaren trouwe dienst of bij een zware aanrijding, is het enige wat er nog rest om te doen met een auto, dat die naar de sloop wordt gebracht. Daar is er geen ingewikkelde procedure voor nodig en is de sloperij altijd snel te bereiken. Dat komt door de grote vraag naar sloopauto’s en kan je er altijd dus een voordelige prijs uit weten los te krijgen. Het begrip sloopauto is trouwens wel ruim genomen en gaat het vaak om complete auto’s.

De waarde van de auto speelt een belangrijke rol

Een auto welke nog compleet is en nog gewoon gestart kan worden, zal natuurlijk meer opleveren dan een uitgebrand wrak. Zelfs voor een sloopauto dien je dus na te gaan wat de waarde is en kan je dat snel en eenvoudig zelf berekenen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed idee van de staat waarin de auto zich verkeert en kan je een simple optelsommetje maken van de waarde van de belangrijkste onderdelen. Met deze richtprijs kan je dan de sloperijen langsgaan en zullen die natuurlijk met hun eigen bod komen. Het gaat er echter om dat je in staat zal zijn om met een tegenargument te komen en niet zondermeer zo bod hoeft te accepteren.

Zorg voor een vlotte afwikkeling

Niet alleen het bedrag waarmee je uiteindelijk huiswaarts zal keren is belangrijk, maar ook het voorwerk welke er vaak aan het brengen van de auto naar de sloop verricht dient te worden. De papieren moeten namelijk volledig aanwezig zijn en zal je eerst naar de RDW moeten stappen indien dat niet het geval is. Daar worden jou de kosten voor het aanvragen van een duplicaat bespaart, en mag je gelijk met een demontagecode de auto naar de sloop brengen. Uitzonderingen vormen ook auto’s die voor het grootste gedeelte al gesloopt zijn en waar de VIN niet meer te vinden is. in zulke gevallen zal er een verzoek bij de RDW ingediend moeten worden.

Met alle papieren nodig voor de verkoop in orde en het hebben bepaald van een richtprijs, zal het brengen van de auto naar de sloop vaak slechts een kwestie zijn van een paar telefoontjes plegen. Hierna kan de auto door de sloperij zelf opgehaald worden en zal de complete afhandeling inclusief de betaling ook thuis (of elke andere locatie waar de auto zich bevindt) afgehandeld kunnen worden.

Read More

Bouwjaar auto

Het is wel vreemd, maar het bouwjaar van de auto speelt nog altijd dé belangrijkste rol voor het bepalen van de waarde van auto. Fraude met het bouwjaar en de kilometerstand komen daarom wel het vaakst voor omdat het de prijs veel beinvloedt. Om het bouwjaar van de auto te kunnen achterhalen, is het alleen maar nodig om het kenteken te weten te komen. Daarmee kan namelijk de belangrijkste informatie snel achterhaald worden.

Ook een kijkje op het kentekenbewijs zegt al genoeg

Het snelst kom je het bouwjaar te weten door te kijken op het kentekenbewijs en tref je daar ook gelijk de overige belangrijke informatie aan. Niet altijd is het echter mogelijk om het kentekenbewijs te bekijken, bijvoorbeeld wanneer je van plan bent een auto aan te schaffen, maar alleen een advertentie hebt gelezen. Natuurlijk kan je ook uitgaan van andere kenmerken zoals de aanduiding op de autogordels, maar is de enige manier om met zekerheid de het bouwjaar vast te stellen, door gebruik te maken van een kentekencheck. Het voordeel daarvan is wel, dat er geen ingewikkelde procedures daarvoor nodig zijn omdat het kenteken altijd wel beschikbaar is. Ook bij het informeren van het bouwjaar voor een auto die je wenst aan te schaffen, zal de verkoper geen moeite (mogen) hebben om het kentekennummer te verstrekken.

Eventueel kan een VIN check uitgevoerd worden

Auto’s die in het buitenland aangeschaft zullen worden, moeten extra kritisch bekeken worden omdat je immers niet zo eenvoudig de verkoper zal kunnen opsporen en aanspreken wanneer er achteraf wat mis blijkt te zijn. De VIN check is, net als die voor het kenteken, vrij eenvoudig uit te voeren en wordt er daarbij gebruik gemaakt van de informatie welke opgeslagen ligt op de databases van het land waar de auto staat ingeschreven. Er zijn voor het laten uitvoeren van deze check ook een aantal sites te vinden, maar zal je toch wel over wat stukken moeten beschikken om achter het VIN te komen. Anders zal je het nummer zelf op moeten zoeken en vindt je het staan op een metalen plaatje in de motorruimte of op de chassis zelf.

Over het bouwjaar van een auto zullen de twijfels gauw weggewerkt kunnen worden wanneer je maar een kijkje nemen zal op het kentekenbewijs, maar kan er ook een check uitgevoerd worden met behulp van het kenteken- of chassisnummer. Allemaal geven ze op een objectieve wijze het juist bouwjaar aan.

Read More

Distributieketting vervangen

De draaiende beweging van de motor wordt gebruikt om tal van belangrijke delen zoals de dynamo en stuurbekrachtigingspomp aan te drijven. Het hart van deze overbrenging is misschien wel de distributieketting of riem en zorgt deze voor de verbinding van de krukaspoelie met de rest van de motor. Dat geldt in het bijzonder voor de aandrijving van de nokkenassen en brandstofpomp. Het is begrijpelijk dat er wel veel gevergt wordt van de ketting en het soms nodig is om tot vervanging over te gaan.

Het gaat om meer dan alleen de ketting

De distributieketting is niet op zich zelf staand en maakt het deel uit van een compleet systeem dat robuust in elkaar zit. Naast de tandwielen aan de uiteindes van de krukaszijde en die van de nokkenassen, is er ook sprake van een geleider(s) en steller. De geleider en steller hebben een rubberen bovenzijde waarlangs de ketting zich begeeft en zo op spanning wordt gehouden. Met het verslijten van de ketting wordt die namelijk wat slapper en zou dat ervoor kunnen zorgen dat het bij de vele duizenden toerentallen per minuut een tandje of twee zou verspringen. Dat gebeurt gelukkig niet dankzij de steller, maar moet er namelijk geen sprake zijn van extreme slijtage. Gewoonlijk is dat te merken aan een rattelend geluid bij een draaiende motor.

Het vervangen vergt veel arbeid

Er dient nogal wat werk verzet te worden om de ketting te vervangen en wordt er daarvoor gewoonlijk wel een paar dagen afgetrokken. Soms is het eenvoudiger werken wanneer de hele motor wordt verwijderd of aan één zijde eruit wordt gelicht. Vaak worden ook nog belangrijke onderdelen welke gelijk bloot komen te liggen zoals de waterpomp, vervangen. Het bespaart je namelijk wel tal van kosten wanneer de pomp het na een tijdje zal begeven en alles weer losgegooid zal moeten worden om de pomp te bereiken. Bij de montage van de ketting, dient er strikt volgens de fabrieksvoorschriften gewerkt te worden om te voorkomen dat na een tijdje de ketting weer zal gaan verslappen of dat er schade veroorzaakt zal worden aan de steller of geleiders.

Apart van de kwaliteit van zo een distributieketting, is het vaak achterstallig onderhoudt welke zorgt voor het moeten vervangen. Op tijd de motorolie verversen en rekening houden met de kwaliteit van de olie spelen hierbij een belangrijke rol.

Read More

Heb ik een boete?

Het gaat er snel aan toe: een foutje in het verkeer en je loopt ongemerkt een boete op. Zo kijk je dan ook verrast op wanneer je een enveloppe thuis bezorgt krijgt waarin je opgeroepen wordt om het verschuldigd bedrag zo gauw als mogelijk te betalen. Je krijgt anders wel een fikse verhoging van de boete en is dat nu helemaal niet waar je op zit te wachten.Om verwarring te voorkomen is het daarom verstandig om zelf na te gaan wat jouw “boete status” is.

Opvragen kan gewoon digitaal

Het opvragen kan eenvoudig door op de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) een kijkje te nemen. Het transparante beleidt van deze instantie zorgt ervoor dat er geen twijfels mogen zijn over de vraag of je nu een boete hebt gehad. Er dient via de CJIB een Aanvraag Overzicht Openstaande Vragen gedaan te worden en gaat dit sneller wanneer je al over een DigiD account beschikt. Indien niet, dan kan je er gauw eentje aanvragen en komt dat altijd van te pas. Zo krijg je bij elke opgelegde verkeersboete dan gelijk ook een bericht in jouw account waardoor je gelijk op de hoogte bent. Het voordeel hiervan is wel, dat je dan ook gelijk stappen kan ondernemen indien je het niet eens bent ermee. Zo kan je vragen om de flitsfoto te bekijken.

Een aanmaning krijg je dan niet zo snel

Het niet op de hoogte zijn van een boete voorkomt het krijgen van een aanmaning en voorkom je ook dat er zich eventueel een aantal boetes gaan ophopen.  Zo een aanmaning komt trouwens met een stevig “prijskaartje” en zal je duidelijk aan moeten tonen dat je de boetemelding via de post nooit ontvangen hebt.  Het voorkomt echter heel wat ongerief wanneer je gelijk via jouw DigiD account op de hoogte bent en gelijk een aanvraag kan doen om de betaling in delen te voldoen.  Daar moet je er natuurlijk wel snel bij zijn en zal het verzoek afgewezen worden wanneer je al laat bent met betalen.

Voordat je dus zo een enveloppe van de CJIB ontvangt, kan je al op de hoogte zijn van een boete met behulp van jouw DigiD account. Daar krijg je gelijk een melding en kan je zo het verder contact leggen met de CJIB. Ook het opvragen van de boetestatus van een ander is daar mogelijk en kan ook betaling in termijnen voldaan worden.

Read More
Contactgegevens

E: info@www.cartuning-guide.com