admin

Airride systemen worden veel gezien op shows, meetings etc. Behalve voor de show kun je met een air ride kit de rijhoogte zelf bepalen, je kunt de auto bij het parkeren plat op het asfalt leggen en aangepast worden al naar gelang het wegdek.

Vrijblijvende Offerte & Meer Informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden en een kosten plaatje voor een air ride onder jouw auto? Vul onderstaande formulier in en ontvang vrijblijvende informatie.

No Fields Found.

Je kunt de rijhoogte van je auto op 2 manieren variabel maken: 

 

  • Ombouwen met een hydraulisch luchtvering systeem
  • Installeren van een een air ride systeem.

 

In principe werken beide systemen hetzelfde! Bij een air ride systeem worden de standaard schokdempers en veren vervangen door speciale luchtbalgen en (verstelbare Koni) schokdempers. Met een airride kit is vanuit de auto door middel van een simpele druk op de knop, de afstand tot het asfalt traploos tussen de 5 a 10 seconden te vergroten of te verkleinen. Het systeem bestaat uit een compressor, lucht tank, vier rubberen airbag veerpoten, kunststof leidingen en elektrische magneetventielen.

De werking van een airride systeem is als volgt:

De compressor vult de tank met samengeperste lucht en door de elektrische magneetventielen wordt deze lucht de veerpoten in- of uitgelaten. Meer druk in de luchtbalgen betekent dat de auto hoger komt te liggen, als de druk wordt verlaagd, ontsnapt er lucht uit de balgen waardoor de auto zakt. Met een druk op de knop kunnen de voor- en achteras met een werkdruk van 0-8 bar onafhankelijk van elkaar traploos in hoogte versteld worden. Het verschil in hoogte bedraagt zo’n 15 a 20cm afhankelijk van het type auto.

Met een air ride kit moet je niet verwachten dat het je auto laat hoppen, hiervoor zou je een flinke upgrade set moeten nemen. Airride is meer bedoeld voor showauto’s en inbouw voor dagelijks gebruik wordt niet aangeraden. Of je zou over moeten stappen naar hydraulische of elektronische vering.

De hardheid van de vering blijft ongeveer hetzelfde ongeacht de gekozen hoogte, het rijcomfort kun je vergelijken als met een schroefset onder de auto. Met een afstandsbediening kun je op een behoorlijke afstand de hoogteverstelling van de auto bedienen.


Op zoek naar een airride systeem! Bonhofcarsupplies levert pasklare air ride suspension kits voor bijna alle type auto’s.


Met een hydraulisch luchtvering syteem kun je de auto laten hoppen. Het systeem bestaat uit vier hydraulische cilinders, drukregelaars, leidingen en en één of vier hydraulische pompen. Op de aanwezige accu in de auto is het systeem een stuk trager en kan er maar één pomp op worden aangesloten, daarvoor ben je dus een kofferbak vol accu’s nodig.

Bij een hydraulisch luchtvering onderstel wordt de schokdempers vervangen door een hydraulisch bediende stang, hierbij blijven de veren wel gewoon onder de auto. De schokdemper werking wordt overgenomen door het hydraulisch systeem en de veren worden gebruikt om de krachten van het hoppen op te vangen. Een hydraulisch systeem is vaak slapper en deint wat meer na dan een airride. Een hydraulisch systeem reageert echter beter en directer op hoogteveranderingen dan de air ride kit. 

Montage van een hydraulische luchtvering of air ride systeem is een enorme klus en al helemaal niet voor doe-het-zelvers. Een hydraulisch luchtvering systeem is alleen maar door een specialist in te bouwen. Hierbij moet je wel rekening houden dat je geen kofferbak meer hebt,die zit namelijk volgestouwd met accu’s. Tevens moet de aandrijflijn worden aangepast, omdat het risico aanwezig is dat de aandrijfassen tijdens het hoppen uit de versnellingsbak vallen. 

Als je over een brug of smeerkelder beschikt, is het inbouwen van een systeem door een handige hobbymonteur goed te doen. Air ride is echt voor de show en voor diegene die geen bezwaar heeft tegen slappere vering en de extra kilo’s.