admin

Auto huur.

Wie niet al teveel kilometers rijdt, moet eens overwegen of de eigen auto niet beter de deur uit kan. Één op de vijf automobilisten is financieel namelijk voordeliger uit met een huurauto. Volgens de BOVAG ligt het omslagpunt bij 8.000 km per jaar. De besparing zit hem bij auto huur vooral in de vaste lasten die je als autobezitter hebt: Afschrijving, wegenbelasting, en verzekering zijn grote kostenposten.

Als je weinig rijdt maar wel elke dag de auto nodig hebt, is een auto huren natuurlijk niet goedkoper, omdat de daghuur dan fors aantikt. Maar als je hem af en toe gebruikt wordt, is huur zeker geen slechte optie. Natuurlijk mis je dan wel het gemak van een voertuig voor de deur waar je direct in kunt stappen, maar in Nederland zijn zo’n 750 autoverhuurbedrijven. In elke stad zit er dus wel één.

Op zoek naar goedkope auto huur? Surf naar Alamo!

Veel mensen rijden rond in een voertuig die in het dagelijkse gebruik veel te groot is. Ook daar kan volgens de BOVAG flink op bespaard worden. Vaak wordt een voertuig gekocht met het oog op de vakantie, wanneer we met het hele gezin met bagage en al de auto in willen. Maar de overige 49 weken van het jaar rijdt hij zo goed als leeg rond. Dat is zonde, want een groter voertuig maakt duurdere kilometers. 

Ter illustratie: een grote, nieuwe middenklasser kost al snel 60 cent per kilometer. Kies je voor een compact model met een kilometerprijs van 25 cent, dan bespaar je als je jaarlijks 15.000 km rijdt 5.250 euro. De auto huur van een grote mpv kost voor een drieweekse vakantie ongeveer 1.500 euro, exclusief benzine. Die kosten haal je er dus makkelijk uit.

Wie meer dan 500 privé-kilometers maakt met de auto van de zaak. Heeft te maken met een bijtelling van 25% van de cataloguswaarde. Om die bijtelling te ontlopen, gaan mensen met een bedrijfswagen steeds vaker over op auto huur voor privé-ritten. Als je werkgever je een prijzige auto tot beschikking heeft gesteld, kan dat een forse besparing opleveren. 

Op zoek naar goedkope auto huur? Surf naar Alamo!