admin

Een auto invoeren uit Amerika loont.

Een Volvo XC90, die in Nederland bijna 67.000 euro kost, kan momenteel door de lage koers van de dollar voor 44.000 euro worden geïmporteerd uit Amerika. Een Duitse personenauto importeren vanuit Amerika is zelfs goedkoper dan wanneer je ze vanuit Duitsland invoert. “Een BMW 325i Touring Executive die in Nederland nieuw 49.000 euro kost, halen wij voor 32.500 euro naar Nederland, inclusief 7700 euro bpm,” zegt Dirk Neervoort van USA Car Import.

USA Car Import haalt gebruikte personenauto’s, van één of twee jaar oud, van de staat Florida naar Nederland. “Bij occasions betaal je hier veel minder bpm (belasting op personenauto’s en motorrijwielen) dan bij nieuwe auto’s.” 

Het zijn veelal ex-huurauto’s, (bij de meeste verhuurmaatschappijen zijn de auto’s nooit ouder dan 9 maanden) maar ook voertuigen die door de bank zijn teruggenomen en geveild. “Voertuigen als de Toyota FJ Cruiser of de Chrysler 300C zijn razend populair, maar ook Duitse voertuigen.” Een auto invoeren vanuit Florida kan wel 1/3 goedkoper zijn dan dezelfde occasion uit Nederland.

Een voertuig die bij de Amerikaanse dealer USD 60.000 kost, doet bij aflevering in Nederland 50.000 euro, exclusief btw en bpm. “Afhankelijk van het gewicht en de CO2 uitstoot, komt daar dan bpm bij. Je moet dan meestal eerder aan 20.000 euro denken dan aan 10.000. Maar ik durf te zeggen dat je dan nog steeds concurrerender bent dan welke dealer ook in Europa.”

Hoeveel auto’s vanuit Amerika naar Nederland worden ingevoerd, is moeilijk te achterhalen. Veel voertuigen komen via een Duitse keuring Nederland binnen, omdat dat sneller en goedkoper is dan een keuring bij de RDW. 

VDS uit Zoetermeer helpt particulieren bij een nieuwe auto invoeren uit Amerika, heeft dit jaar 25% meer aanvragen dan in 2006. ”U koopt een auto in Amerika,” zegt Roland Schut van VDS. ”Wij halen hem op bij de dealer en 2 maanden later staat hij bij u voor de deur.” Het bedrijf regelt alle papieren, het transport en de typegoedkeuring.

BRON: ANP