admin

Na vele jaren trouwe dienst of bij een zware aanrijding, is het enige wat er nog rest om te doen met een auto, dat die naar de sloop wordt gebracht. Daar is er geen ingewikkelde procedure voor nodig en is de sloperij altijd snel te bereiken. Dat komt door de grote vraag naar sloopauto’s en kan je er altijd dus een voordelige prijs uit weten los te krijgen. Het begrip sloopauto is trouwens wel ruim genomen en gaat het vaak om complete auto’s.

De waarde van de auto speelt een belangrijke rol

Een auto welke nog compleet is en nog gewoon gestart kan worden, zal natuurlijk meer opleveren dan een uitgebrand wrak. Zelfs voor een sloopauto dien je dus na te gaan wat de waarde is en kan je dat snel en eenvoudig zelf berekenen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed idee van de staat waarin de auto zich verkeert en kan je een simple optelsommetje maken van de waarde van de belangrijkste onderdelen. Met deze richtprijs kan je dan de sloperijen langsgaan en zullen die natuurlijk met hun eigen bod komen. Het gaat er echter om dat je in staat zal zijn om met een tegenargument te komen en niet zondermeer zo bod hoeft te accepteren.

Zorg voor een vlotte afwikkeling

Niet alleen het bedrag waarmee je uiteindelijk huiswaarts zal keren is belangrijk, maar ook het voorwerk welke er vaak aan het brengen van de auto naar de sloop verricht dient te worden. De papieren moeten namelijk volledig aanwezig zijn en zal je eerst naar de RDW moeten stappen indien dat niet het geval is. Daar worden jou de kosten voor het aanvragen van een duplicaat bespaart, en mag je gelijk met een demontagecode de auto naar de sloop brengen. Uitzonderingen vormen ook auto’s die voor het grootste gedeelte al gesloopt zijn en waar de VIN niet meer te vinden is. in zulke gevallen zal er een verzoek bij de RDW ingediend moeten worden.

Met alle papieren nodig voor de verkoop in orde en het hebben bepaald van een richtprijs, zal het brengen van de auto naar de sloop vaak slechts een kwestie zijn van een paar telefoontjes plegen. Hierna kan de auto door de sloperij zelf opgehaald worden en zal de complete afhandeling inclusief de betaling ook thuis (of elke andere locatie waar de auto zich bevindt) afgehandeld kunnen worden.