admin

Bitcoin is een cryptocurrency, dit is een digitaal betaalmiddel die gebruikt wordt om producten en diensten te kopen. Het wordt ook gebruikt voor investeringen, spaargeld. Bitcoin afgekort btc kan men kopen via verschillende handelsplatformen zoals Bitvavo, BTC Direct en Blox kopen en betalen met iDEAL, SEPA, creditcards of bankovermaking. Wil jij btc kopen via iDeal is hiervoor aan te raden als betalingsmethode. Het kopen via iDeal kost meestal iets meer dan (± 1%) via een broker, maar je beschikt gelijk over je geld. Er is geen wachttijd aan verbonden, de meeste kopers vinden de gemak en snelheid opwegen tegen de extra kosten.

Wat koop je met bitcoin?

Met btc kan je in winkels en webshops producten aanschaffen. Ja, het kan ook in winkels, je kan dus je onderdelen ook met bitcoin kopen om je auto te tunen. Dit omdat sommige winkels btc als betaalmiddel accepteren. Of je kan een cryptocreditcard aanvragen en je betalingen doen met je kaart. Een cryptocreditkaart is een kaart gekoppeld aan je bitcoin account, via VISA of Mastercard worden je bitcoins omgezet naar valuta om betaling mee te kunnen doen. Dit gebeurt meteen, er is geen wachttijd aan verbonden zoals bij creditcards van banken. Voorwaarde is wel dat je account bitcoins moet hebben, want dit is een prepaid creditcard. In plaats van het geld te halen van de bank (voorschieten), worden jouw bitcoins omgezet naar valuta. Bij een normale creditcard kan dit weken in beslag nemen, de bank geeft je een periodieke lening die je eind van de maand aflost. Vanwege het gemak en snelheid, kiezen veel meer mensen om een cryptocreditcard te hebben. Je hebt ook geen bank als tussenpersoon nodig, jij bent je eigen tussenpersoon.

Betalen met bitcoin

Ga op coinsmap of internet na welke winkels of webshops bitcoin accepteren. Hierna kan je bij de betalingsmethode nagaan hoe je de betaling moet doen. De betaling doet u uit uw eigen wallet aan btcn aar de bitcoin-adres van de ontvanger. De transactie wordt beveiligd door blockchain. Blockchain is een datasysteem dat gegevens, informatie, en transacties opslaat en verwerkt. Het werkt middels een ketting aan computers (nodes) op de server voor de verwerking van de gegevens. Dit heel proces is beveiligd middels cryptografie.