admin

Autoliefhebbers: wie kent ze niet? Er zijn heel wat autoliefhebbers die met veel trots rondrijden in hun bolide. En als we het hebben over deze autoliefhebbers hoor je regelmatig het begrip ‘tunen’ voorbijkomen. Het tunen van een auto is het verbeteren, sneller en mooier maken van de auto. Zit jij er ook aan te denken om je auto te tunen? Dan is het belangrijk om eerst stil te staan bij je autoverzekering. Het tunen van je auto kan namelijk wel degelijk wat gevolgen hebben voor jouw verzekering.

Tunen: wat is het eigenlijk?

Zoals net al kort werd benoemd houdt tunen in dat je de auto verbetert, mooier en sneller kunt maken. Het is iets anders dan simpelweg onderhoud plegen aan de auto. Met tunen wil je de prestaties en het uiterlijk van de auto veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de motor, waardoor de auto’s meer pk’s heeft en dus een stuk sneller weg kan rijden. Maar ook het toevoegen van een spoiler of het verlagen van de auto valt allemaal onder autotuning. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van autotuning te benoemen.

Het tunen van de auto is voor veel autoliefhebbers een ware hobby, maar het is wel belangrijk om jouw autoverzekering in je achterhoofd te houden. Een getunede auto kan namelijk wel veranderingen in de premie met zich meebrengen.

Auto herkeuren

Het is toegestaan om jouw auto te tunen. Toch moet je hiervoor wel aan de regels van het RDW voldoen. In veel gevallen moet je daarom de auto herkeuren. Een voorbeeld is wanneer je de auto laat spuiten in een andere kleur, of wanneer je aan de motor gaat sleutelen.

Autoverzekering checken

Ook moet je de aanpassingen van de auto aan jouw autoverzekering laten weten. Het kan zijn dat de premie van de autoverzekering omhooggaat. Als alleen de buitenkant van de auto verandert, gebeurt er in de meeste gevallen niet zo veel. Maar wanneer er aan de prestaties van jouw auto is gesleuteld, gaat de premie vaak wel omhoog. Er zijn zelfs een aantal autoverzekeraars die geen getunede auto’s willen verzekeren.

Een geschikte autoverzekering vinden

Is het tijd om over te stappen naar een andere autoverzekering? Dan loont het om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Neem eens een kijkje op poliswijzer.nl/autoverzekering en vul hier de gegevens van jouw auto in. Vervolgens krijg je een lijst met de beste deals, zodat jij altijd voordelig én veilig op pad kunt in jouw getunede auto.