admin

Door tuning van de auto verlichting krijgt je auto een nog mooiere en persoonlijkere uitstraling.

Hierbij valt te denken aan andere koplampen, lexus look achterlichten, sidemarks etc. Bij het vervangen van koplampen zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn zowel zwarte als heldere en dubbele koplampen te koop. Meestal hangt hier wel een prijskaartje aan, maar als je een goedkoper alternatief koopt, let dan wel op dat deze auto verlichting sets een E-keurmerk hebben, anders kom je er gegarandeerd niet mee door de apk keuring.

Onlinetuning.com heeft een breed assortiment autoverlichting.

Heldere koplampen zoals je die ziet op nieuwe autos zijn op dit moment erg in. Ook kun je eventueel voor dubbele koplampen kiezen, ze passen niet op alle autos. Een goedkoop alternatief zijn de zogenaamde booskijkers, als het lichtbeeld niet te veel verandert, is het geen probleem voor de APK-keuring.

Na het overweldigde succes van Lexus Look achterlichten, verlegt de trend in auto verlichting zich op dit moment naar de voorzijde. De BMW Angel eyes koplampen hebben enorm aan populairiteit gewonnen en de angel eyes koplampen zijn al voor verschillende modellen autos te verkrijgen.

 

Je kunt de auto verlichting ombouwen naar xenonverlichting.
De Xenon ombouwsets van vandaag de dag kennen vele voordelen.

Als u de Xenon kits van HID Xenon Verlichting neemt kiest u altijd voor kwaliteit.

Ze passen in de bestaande koplampen van je huidige auto. De xenon ombouwsets leveren meer dan twee maal zoveel licht als conventionele halogeen verlichting.

Als je een xenon ombouwset wilt kopen, koop dan een goede set. Er worden op internet veel goedkope xenon ombouwsets aangeboden, veelal onbetrouwbare systemen, bij de goedkopere xenon ombouwsets wordt beweerd dat ze zo,n 3000 uur meegaan, maar meestal is dat in de praktijk niet meer dan 300.

Philips Power2Night.
Philips heeft naast de gewone halogeen auto verlichting zelfs een extra licht producerende “tuning serie” Power2night ontwikkeld (verkrijgbaar in H4 en H7). Power2night is de eerste serie Philips autoverlichting die 100% gericht is op de tuningmarkt en zijn lampen die werden ontwikkeld om autoliefhebbers te voorzien van:

 

  • Extreem goede lichtbundelkwaliteit
  • Lampen die de uitstraling van de auto verbeteren, de Power2night lampen geven een blauw effect in open koplampenunits.
  • Dezelfde hoge OE-kwaliteit en betrouwbaarheid als de andere lampen uit het assortiment Philips auto verlichting.

Naast Power2night zijn er ook Silver Vision lampjes die er alleen mooier uitzien. Vision Plus geeft wat kleinere lichtwinst dan Power2night. Dan is er Blue Vision autoverlichting met blauwere lichtkleur die meer op daglicht lijkt en Nightvision met zelfs 3 kleurzones ( standaard, geel en blauw) in één lamp.

Bij achterlichten kun je kiezen uit:
Gekleurde achterlichten en Lexus look achterlichten in helder glas. Let ook hier weer op het keurmerk anders krijg je weer gezeur bij de APK. De Lexus look trend wordt alweer ingehaald door achterlicht-units waarbij de rode gedeeltes nauwelijks herkenbaar zijn.

Extra autoverlichting.
Als je extra lampen wilt kopen, (mistlampen en verstralers) heb je keuze tussen rond en rechthoekig. Alle andere auto verlichting is verboden. Als je voor zwaardere lampen kiest, koop ze dan met een stevige bevestigingsbeugel. Bij verstralers heb je keuze uit vloedlicht en puntlicht, de naam zegt het denk ik wel. Deze mag je alleen maar in combinatie met groot licht gebruiken. Breedstralers herken je aan een andere glas- en reflector- constructie, de lichtbundel is laag en breed. Je kunt de extra auto verlichting niet alleen voor de show monteren, ze zullen het ook werkelijk moeten doen, anders krijg je problemen met de APK-keuring.

Onlinetuning.com heeft een breed assortiment autoverlichting. 
heldere koplampen – angel eyes – Lexus look achterlichten – verstralers – sidemarks

Als u de Xenon kits van HID Xenon Verlichting neemt kiest u altijd voor kwaliteit.


De meeste auto verlichting is zelf eenvoudig te vervangen. Als je booskijkers of maskers op de achterlichten plaatst kun je ze met een spuitbus in de juiste kleur spuiten. Mistlampen mag je alleen zo aansluiten dat ze alleen maar branden bij dim- of stadslicht. Verstralers mogen alleen in combinatie met grootlicht branden.

Extra auto verlichting kun je op of onder de bumper monteren. Of in een speciale afdekkap zoals je ook bij ralleywagens ziet. Zorg wel dat je extra lampen symmetrisch staan, en dat ze niet te veel trillen tijdens het rijden. Let ook op dat je de radiateur niet helemaal afsluit met het plaatsen van extra verstralers.Auto verlichting montage tips.

  • Raak de lampjes nooit met de vingers aan, want dat bekort de levensduur, gebruik een stukje keukenpapier of iets dergelijks.
  • Bij het aansluiten van de autoverlichting moet je even de massakabel van de accu loshalen.
  • Als je extra auto verlichting koopt zit er meestal wel een relais bij, plaats die zo dicht mogelijk bij de accu om de afstand zo kort mogelijk te houden. Zit er geen relais bij, koop er dan één, anders wordt de schakelaar op het dasboard te zwaar belast.
  • Gebruik stroomdraad van 2mm dik en plaats een zekering van 12A in de kabel vanaf de stroomaanvoer.
  • Verstralers niet te laag monteren en mogen alleen bij grootlicht branden.
  • Mistlampen moet je zo schakelen, dat ze alleen bij stads- of dimlicht branden. En mogen voor de APK niet meer dan 10 mtr voor je auto schijnen.
  • Monteer de extra auto verlichting symmetrisch en trillingsvrij.

Dan is er nog neon auto verlichting. Dat is bedoeld om te lekker mee te showen. Je mag het wel onder de auto hebben op de openbare weg, zolang je het maar niet aanzet. Tevens vind je hier meer informatie over Plasmaglow en hun nieuwste produkten.

 

Onlinetuning.com heeft een breed assortiment auto verlichting. Hier vind je diverse soorten… Heldere koplampen – angel eyes koplampen – Lexus look – sidemarks