admin

Zelf de auto wassen gebeurt steeds minder vaak.

Dat komt door de opkomst van de wasstraten, die meestal een uitstekend resultaat geven. In veel gemeentes mag je uit het oogpunt van het milieu jee auto niet meer voor de deur wassen. Het waswater raakt namelijk verontreinigd met schadelijke stoffen die van het voertuig worden afgewassen en die komen weer in het rioolstelsel terecht.

Auto wassen is een mannenzaak.

In liefst 86% van de gevallen wordt hij door de man gereinigd. Dat gebeurt met een gemiddelde van 15 tot 20 keer per jaar. Het is zaak om vooral in de winter de auto schoon te maken. Wegenzout en vocht kunnen gemakkelijk roestvorming veroorzaken. Wassen doe je met een spons en veel, lauw water. Met het dak beginnen en omlaag werken en ten slotte zemen. 

Er zijn dure autoshampoos. Was & Shine autoshampoo is populair. Maar voor het auto wassen kun je net zo goed een doodgewoon afwasmiddel gebruiken. Vlekken op aluminium lijsten, spatschermen en portieren kunnen met autopolish worden weggepoetst.

Gebruik nooit polijstpasta, schuurspons of staalwol. Roestvrijstalen onderdelen met chroompoetsmiddel reinigen. Insecten enige tijd voor het auto wassen besproeien met insectenverwijderaar. Vogelpoep op de lak snel verwijderen, bijvoorbeeld met een stukje vochtig keukenpapier of met een natte spons.

Het is van belang je auto 1 keer, maar bij voorkeur 2 keer per jaar in de was (wax) te zetten. Dat verlengt de levensduur en hij ziet er weer als nieuw uit. Wax voorkomt dat de lak gaat verweren. Bovendien is auto wassen daarna veel makkelijker schoon te maken, omdat vuil en aanslag zich moeilijker vasthechten aan de lak.