admin

Autobekleding.

Stoelhoezen over de autostoelen zijn de eenvoudigste en goedkoopste manier van auto bekleding voor een sportieve look aan het autointerieur! Maar een goede autobekleder maakt gebruik van leder wat bestemd is voor auto’s.

Normaal meubelleder slijt te snel in een auto en is minder goed bestand tegen UV-licht en temperatuurschommelingen. Behalve de autostoelen kan het stuur, de pookhoes, deur panelen, hemel etc. met leder bekleed worden. Autobekleding met leder is werk voor een vakbekwaam bedrijf. CCI is zo,n bedrijf die is gespecialiseerd in reparaties en restauraties en bekleedt auto interieurs in de ruimste zin.

BMS autobekleding

  • Levert en plaatst lederen interieurs.
  • Brengt lendesteunen en verwarmingselementen in autostoelen aan.
  • Plaatst en bekleedt armsteunen.
  • Past vullingen aan, harder, zachter, hoger en lager.
  • Bekleedt hemels, zonnekleppen, abc-stijlen, stuur, pookhoes etc.
  • Vervaardigt vloermatten en hoezen ter bescherming van de autobekleding
  • Rubber matten op maat voor achterbak stationwagon of mpv

Tip: Heb je je auto dagelijks nodig, laat dan eerst de bijrijderstoel en achterbank bekleden, zodat je tenminste nog kunt autorijden.

Autobekleding en stoelhoezen.

Stoelhoezen zijn er in verschillende materialen, kleuren en motieven. Meestal zijn het universele sets voor zowel de voorstoelen, hoofdsteunen als de achterbank. Het meubilair bekleden met leder of stof is vakwerk en dus geen doe-het-zelf klus. Kies dan altijd voor een vakbekwaam autobekleder.

Autobekleding en automatten.

In plaats van de originele matten kun je ze wisselen voor traanplaat automatten. Hierdoor krijgt je auto een sportief karakter. Traanplaat is slijtvast en makkelijk schoon te maken, Het is op maat gemaakt en wordt per 2 stuks verkocht. Je kunt ze goed vastleggen zodat de matten niet gaan schuiven.

Een optie is losse traanplaat kopen en zelf de automattenknippen, het materiaal is vrij makkelijk in pasvorm te buigen en eventueel zou je de kofferbak, deurdrempels etc. met traanplaat kunnen bekleden. Natuurlijk zijn er ook diverse andere sportieve automatten met opdruk of iets dergelijks te koop, koop niet van die dunne automatten want die rollen zo lekker op onder je voeten.


Om de autobekleding helemaal een racelook te geven kun je aluminium sportpedalen monteren die zijn lichter en hebben een betere grip door dat sportpedalen geperforeerd zijn of voorzien van rubbers. Er zijn complete pedal pads te koop ( gas-, rem- en koppelingspedaal), ze zijn er in diverse vormen, kleuren en uitvoeringen en om het helemaal compleet te maken, plaats een voetsteun voor de linkervoet. Sportpedalen zijn er practisch voor elke autobekleding.

Er zijn ook pedal pads te koop compleet met een zogenaamde kickplate, daar zet je je hakken op. Veelal zijn sportpedalen gemaakt van aluminium met een kunststof inleg, de inleg kun je in diverse kleurvarianten krijgen. Zodat het mooi past bij de rest van je auto bekleding. Sportpedalen zijn eenvoudig te monteren, het benodigde bevestigingsmateriaal wordt er meestal bijgeleverd.


Er zijn vele mogelijkheden om de autobekleding een sportief karakter te geven.

Bijv. pookknoppen, handremgrepen, raamslingers etc. geven je auto een sportieve look en zijn voor de meeste auto,s verkrijgbaar. Alu pookknoppen komen in de plaats voor de originele pookknop. Let er wel op dat sommige auto,s een vergrendeling hebben voor de achteruit, hiervoor zijn speciale pookknoppen nodig. Als je een Alu pookknop monteert is het het mooist dat je dit combineert met een pookhoes in kleur en een handrem in dezelfde stijl.

Als je de autobekleding een sportieve Alu-look wilt geven, is er veel voor te koop zoals deurpinnen, pookknoppen, handremmen, pedal pads, raamslingers etc… De meeste accessoires zijn eenvoudig te monteren.


Autobekleding en sportsturen.

Voor een sportstuur heb je veel keus, leer, klassiek hout, suede, carbon tot aluminium, voor iedere smaak is er wel een sportstuur. De meeste sportsturen hebben een diameter van tussen de 32cm en 36cm. Een lederen sportstuur is het meest gangbaar, het is slijtvast, biedt goede grip, en is niet zo plakkerig in de zomer. Suéde slijt snel.

Besef wel wanneer je een sportstuur plaatst de airbag verloren gaat. Als je voor je autobekleding een sportstuur koopt ben je er nog niet. Je hebt ook een stuurnaaf nodig om het sportstuur op de stuuras te zetten. Elke autotype heeft zijn eigen stuurnaaf. Stuurnaven zijn er in verschillende uitvoeringen: massief en indrukbaar. Een indrukbare stuurnaaf is wel iets duurder maar wel veiliger. 

Montage van een sportstuur is goed te doen.
Alleen bij demontage van een airbagstuur moet je wel weten wat je doet, eerst de sensoren uitschakelen die hem activeren, kom je er niet uit vraag dan de vakman. Als je het oude stuur verwijdert, zorg dan wel dat de wielen recht staan anders heb je bij montage van het nieuwe sportstuur, het stuur waarschijnlijk niet in de rechtuit stand staan.

Door het plaatsen van een sportstuur geeft het de autobekleding een sportievere uitstraling en vaak een beter stuurgevoel. Sportsturen zijn er in diverse prijsklasses, voor ieder is er wel wat wils, vanaf prijzen zijn ongeveer 65 á 70 euro. 

Surf naar onlinetuning.com voor autobekleding accessoires! Die heeft veel accessoires zoals: Sportsturen – Sportstoelen – Handremhoezen – Stoelhoezen – Traanplaat – Automatten – Pookknoppen – Brandblussers en nog veel meer autobekleding accessoires.