admin

Op het gebied van autointerieur zijn er vele mogelijkheden om het auto interieur naar je eigen smaak in te richten.

Dit kan varieren van een exclusieve look tot een race look en van goedkoop tot heel duur. Wanneer je een set stoelhoezen (auto stoelen en achterbank) plaatst krijgt je autointerieur al een heel andere look. Ook kun je kiezen voor andere autobekleding, zowel in stof als in leer is er veel te koop.

Leer is er in diverse soorten en diverse prijsklassen.
Leer oogt exclusief, duur en sportief. Leren autobekleding is achteraf vaak goedkoper, dan vanaf fabriek in het leer laten zetten, omdat je hierover geen BPM hoeft bij te tellen en er ook geen fiscale bijtelling is, dat is een aanzienlijke besparing. Ook is het makkelijk schoon te maken, alleen een nadeel van een leder autointerieur is dat het in de zomer iets plakkerig aanvoelt.

Om het standaard auto dashboard een sportievere look te geven is er veel te koop. Zoals dashboard kits dat zijn plaksetjes die je over het dashboard kunt plakken, ze zijn er in diverse kleuren en in carbon en wortelnotenlook. Nog een oplossing is folie in carbon of kevlar look, deze carbon folie moet jezelf op maat knippen. Als je hierbij ook je wijzerplaten nog vervangt door witte platen, krijgt je auto wel een heel sportief dashboard. 

 

Het autointerieur is tot in de kleinste details sportief aan te kleden, zoals een sportief pedalenset, alu pookknoppen, alu handremgreep, raamslingers, deurpinnetjes, automatten etc. Voor vrijwel elk auto interieur is er wel iets verkrijgbaar!


Het plaatsen van sportstoelen in het autointerieur geeft het nog een sportievere look.
En tevens zit je ook nog eens beter, bij het echte bochtenwerk blijf je in je stoel gekleefd. Als je de stoelen afstelt op jou favoriete positie zit je op langere ritten ook zeer comfortabel. Goede sportstoelen hebben een “FIA keurmerk”. Wanneer je een sportstoel plaatst, is het natuurlijk het mooist als je een bijpassend sportstuur hebt. Sportsturen zijn er in verschillende uitvoeringen van leer, hout, aluminium tot carbon. De prijzen lopen nogal uiteen van 65 euro oplopend tot vele honderden euro’s.


Wanneer een kuipstoel in je autointerieur is geplaatst. Is het voor de sportievere uitstraling mooier dat je racegordels gebruikt. Al doe je het niet voor de sportieve look het verhoogd wel de veiligheid. De standaard autogordel voldoet ook wel, maar toch! Race auto,s zijn altijd voorzien van racegordels. Je zit muurvast in je stoel en blijft in het betere bochtenwerk ook nog eens beter op je plek zitten. En daarbij heb ik het nog niet eens gehad over een aanrijding, de krachten worden beter verdeeld bij een 3 of 4 punts gordel dan bij een standaard autogordel.


Wil je van je auto een echte “streetracer” maken, zou je een rolkooi in je autointerieur kunnen monteren. Een rolkooi verhoogt de veiligheid, in de racerij wordt meestal een gelaste rolkooi gebruikt, in straat auto,s meestal een geschroefde. Er zijn diverse soorten, gedeelde rolkooien (voor alleen achter of voor) en de zespunts rolkooi die door de gehele auto loopt.


Nu we het toch over veiligheid hebben een brandblusser in het auto interieur is onmisbaar en het oogt ook nog eens proffesioneel. Surf naar onlinetuning.com, voor mooie autointerieur accessoires. Daar is van alles te koop om je autointerieur een sportief karakter te geven van een sportief pedalenset, pookknoppen, neon, led verlichting tot deurpinnetjes aan toe. Voor vrijwel elk autointerieur is er wel iets.