admin

De autoverkopen kelderden in de afgelopen jaren behoorlijk vanwege de coronapandemie. Inmiddels lijkt het tij weer te keren en werken autofabrikanten weer volop aan nieuwe modellen. Voor dit jaar staan er, verdeeld over de diverse merken, naar schatting 120 nieuwe wagens in de showrooms. Dat wordt nog lastig kiezen! In dit artikel lees je alvast iets meer over een aantal interessante auto’s waar velen al reikhalzend naar uitkijken.

Alfa Romeo Tonale

Van het gerenommeerde automerk Alfa Romeo hebben we al een tijdje geen nieuwe modellen zien langskomen. Daar zou dit jaar eindelijk verandering in moeten komen met de Tonale, die al voor 2020 gepland stond maar de presentatie ervan werd telkens uitgesteld. Dat laatste is overigens wel vaker aan de orde bij deze fabrikant, dus we maken ons vooralsnog geen zorgen. Wat mogen we verwachten? Een fraai gestileerde bolide die onder meer als plug-in hybride zal verschijnen in een 190 pk en een 240 pk variant.

Subaru Solterra

Van Subaru was nog geen elektrische auto beschikbaar, maar daarin komt dit jaar verandering. De Solterra belooft met een actieradius van 530 km een serieuze concurrent te worden van zijn soortgenoten bij de andere merken. Overigens is het model niet echt nieuw, de wagen is vrijwel identiek aan de Toyota bZ4X en ook de techniek in de voertuigen komt overeen. De geschatte prijs van 55 000 euro is flink hoger dan een modaal jaarsalaris, maar je kunt natuurlijk geld lenen voor een nieuwe auto en daarmee een model als dit direct na de officiële release aanschaffen. Vergeet overigens niet om een eigen laadvoorziening te overwegen, als je voor het eerst elektrisch gaat rijden.

Mercedes EQE 350

Wanneer je het lijstje elektrische auto’s met de grootste actieradius bekijkt, speelt Mercedes daarin een prominente rol. Ook voor de nieuwe EQE 350 geldt dat, want de fabrikant belooft een actieradius van 660 kilometer en een oplaadtijd van net iets meer dan een half uur voor tachtig procent van de totale capaciteit. Ook de overige specificaties van deze sportwagen zijn veel belovend: 476 pk levert deze krachtpatser met zijn V8-motor.

Renault Mégane E-Tech

Het Franse automerk Renault komt met de elektrische variant van de Mégane als antwoord op de Volkswagen ID.3 en heeft het ontwerp van binnen en van buiten op revolutionaire wijze aangepast. De fabrikant belooft een actieradius van 460 kilometer. De aanschafprijs is vanaf 39.990 euro.