admin

Het is weer voorjaar en dus is het tijd voor banden wisselen, dus de winterbanden opslaan en de zomerbanden onder de auto te monteren. De Vaco is de landelijke campagne ‘De Bandenwisselweken’ gestart. Uit onderzoek is gebleken dat nog steeds veel automobilisten doorrijden en de winterbanden te laat wisselen. Om je te herinneren aan het moment van winterbanden wisselen is Vereniging VACO, de campagne ‘De bandenwisselweken’ gestart.

Winterbanden hebben een zachtere rubberkwaliteit, voor meer grip bij koude. Bij hogere temperaturen (boven 7C) slijten winterbanden veel sneller dan zomerbanden. Doorrijden op winterbanden gaat ten koste van je veiligheid en je portemonnee, bovendien is de remweg langer en neemt het brandstofverbruik toe door de hogere rolweerstand.



Op tijd banden wisselen betekent:

  • Meer veiligheid
  • Brandstofbesparing
  • Minder snelle bandenslijtage

Wanneer wisselen

Het overschakelen van zomertijd naar wintertijd en omgekeerd is het ideale moment om van banden te wisselen. De meeste bandenspecialisten slaan kunnen je winterbanden tegen een kleine vergoeding opslaan. De VACO-gecertificeerde bandenspecialisten zijn dan ook helemaal klaar voor deze banden wisselen weken.