admin

Bardahl heeft een nieuw smeermiddel: Oil Booster + Turbo Protect.

Deze toevoeging aan de olie vermindert de wrijving en gaat slijtage tegen. Het zorgt zodoende voor extra bescherming van de kritische motoronderdelen.

De turbo is een kwetsbaar onderdeel van de motor, optimale smering daarvoor is daarom van cruciaal belang. Een turbo draait extreem hoge toerentallen en vereist daarom juiste smering. Problemen ontstaan veelal bij hoge belastingen van de motor. Zoals stevig doorrijden, ver in de toeren doortrekken, in de bergen met de caravan hierdoor neemt de thermische belasting sterk toe.

Het advies is om na een lange rit de motor en dan met name de turbo even te laten afkoelen door de motor een minuut stationair te laten draaien. Bijna niemand doet dat, maar op deze momenten krijgt de turbo het zwaar. Hoge temperaturen betekent oxidatie van de olie, waardoor de bescherming en smering van de lagers afneemt. Een extra smeermiddel is dan oil Booster + Turbo Protect van Bardahl die de turbo tussen de metaaloppervlakken van een sterke smeerfilm voorziet. Deze olie beschermt tegen slijtage bij droge, koude starts en voorkomt dat er zich schadelijke neerslagen vormen. Oil Booster voorkomt het haperen van hydraulische klepstoters. 

Bardahl Oil Booster + Turbo Protect kan vermengd worden met de diverse oliesoorten, zowel mineraal als synthetisch. Bardahl adviseert het product tussen twee olieverversingen toe te voegen, in plaats van olie bijvullen. Dit betekent een sterke verbetering van smering van de turbo, krukas, nokkenas en hydraulische klepstoters.