admin

Nu de temperaturen weer aan het stijgen zijn, komen de vakantiekriebels bij veel mensen ook weer opzetten. In veel gevallen is zelfs al de vakantie geboekt. Van vliegvakantie tot fietsvakantie, alle varianten komen voorbij. Maar de welbekende autovakantie blijft in veel gevallen de grote favoriet. Zeker wanneer je een lange tocht voor de boeg hebt is het aan te raden je auto goed voor te bereiden op deze trip. Hoe je dat doet? Lees snel verder.  

Bepakt en bezakt 

Maak niet de fout dat je niet al je bagage kwijt kan in je kofferbak, last minute blijkt er altijd weer meer mee te moeten dan vooraf ingeschat. Dit is niet alleen onhandig, het kan ook gevaarlijk worden. Daarom is het goed om vooraf goed na te denken hoe je alles gaat vervoeren. Imperialen zijn ideaal om aan te schaffen wanneer je vaak met de auto op vakantie gaat, zowel voor de zomer- als wintervakantie zijn deze perfect. Ze bieden een enorme extra ruimte om spullen op een veilige manier te vervoeren. Hetzelfde geldt voor het vervoeren van fietsen, ook daar is een fietsendrager essentieel. Wanneer je dit niet goed regelt, is de kans op schade enorm. Dus voor het vervoeren van alle spullen is het van cruciaal belang dat je de juiste spullen in de voorbereiding koopt.  

Entertainment 

Ga je niet alleen op vakantie maar met een gezin? Dan is het van belang dat je er ook aan denkt dat er voldoende entertainment is voor de kinderen onderweg. Niet alleen voor hen, maar ook voor de ouders is dit heel fijn. Het scheelt immers tijdens een lange reis gejengel vanaf de achterbank. Dus zorg dat er een iPad en/of speciale beeldschermpjes voor de achterbank zijn. Ook luisterboeken zijn ideaal voor kinderen, een koptelefoon is dan het enige wat je nodig hebt. De boeken kun je gewoon afspelen vanaf je eigen telefoon. Geef ze ook nog een educatief tintje en je bent helemaal goed bezig. Zorg ook voor gezonde snacks onderweg, een minikoelkast is steeds gangbaarder aan het worden, ook in de auto. Denk aan dadels gevuld met noten, gezonde wraps en versgeperste sapjes. Allemaal veel lekkerder dan al het kant-en-klare voedsel van de tankstations onderweg. Maar wel hapjes die lekkerder zijn wanneer ze goed vers gehouden worden.  

Kortom, een autovakantie is nog altijd mateloos populair. Iets wat goed te begrijpen is. Maar bereid je auto hier wel op voor door de juiste acties te ondernemen. Investeer vooraf in entertainment voor de kids, veilig vervoer van spullen, en ook vers vervoer van eten. Vergeet ook niet de auto even langs de garage te doen voor een kleine beurt en een check-up. Want een autovakantie is leuk, maar wanneer dit eindigt met pech langs de snelweg dan is de pret helaas al snel vervlogen. Veel plezier op vakantie deze zomer!