admin

In Nederland is een autoverzekering een wettelijk verplichte verzekering. Maak je een ongeluk in het verkeer, dan zorgt de verzekering ervoor dat de schade van beide voertuigen wordt gedekt.  Een autoverzekering neemt de kosten op zich waarvoor de bestuurder aansprakelijk is. Naast de schade die je aan anderen kunt veroorzaken is ook mogelijk dat je schade aan je eigen auto krijgt. Hiervoor kun je een ruimere verzekering laten afsluiten maar dit is niet verplicht. Autoverzekeringen zijn niet goedkoop, maar toch moet je ze laten afsluiten. Je betaalt maandelijks een kleine premie maar je kan op elk moment erop terugvallen.

WA-verzekering

De WA-verzekering is de wettelijk aansprakelijkheidsverzekering en deze is de goedkoopste autoverzekering. Dit houdt in dat de schade die veroorzaakt is door jouw eigen auto wordt gedekt. Dit geeft medeweggebruikers een zekerheidsgevoel dat de kosten gedekt kunnen worden. Alle voertuigen die deelnemen zijn bij wet verplicht om deze verzekering te hebben aangesloten. Heb je dit dan kun je een boete riskeren. De premie van een WA-verzekering wordt bepaald aan de hand van het gewicht van de auto. Hoe hoger het gewicht hoe meer premie je zult moeten betalen.  Men gaat ervan uit dat een zwaardere auto meer schade kan aanbrengen.

Besparen op autoverzekering

Verzekeringen zijn een must voor autobestuurders, maar hoe kun je besparen op je verzekering? Ze zijn namelijk niet goedkoop en je wilt natuurlijk een dekking in geval van een auto-ongeluk. Je kunt een korting krijgen als je aantal jaren schadevrij hebt gereden. Dit gaat makkelijk als je niet elke dag gebruik maakt van je auto.

Schadevrij

Voor ieder schadevrij jaar dat je rijdt krijg je een korting op je premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt gereden, hoe hoger je korting. Er wordt ook rekening gehouden met de waarde van je auto bij het uitkeren van een vergoeding.

Vergelijken verzekering

Niet iedereen vergelijkt elk jaar zijn verzekering. Dat kan als resultaat hebben dat je te veel betaalt voor je verzekering en dat niet in de gaten hebt. Probeer dus jaarlijks of om het ene jaar je verzekering te vergelijken. Oudere auto’s betalen namelijk minder dan een auto die je pas hebt gekocht. Verzekeraars kiezen er steeds vaker voor om pechhulp aanvullend mee te verzekeren. Heb je al pechhulp ergens anders afgesloten let er dan op dat je je niet dubbel verzekerd. Houd er ook rekening mee dat je dit opzegt als je van plan bent om elders een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Er zijn dus verschillende manieren om te besparen op je autoverzekering.