admin

Een auto private leasen is populair. Uit onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen in 2020 blijkt dat er in dat jaar maar liefst 25% meer private leaseauto’s in Nederland rondreden dan het jaar ervoor. Ben je ook op zoek naar een passend leasecontract en zou je daarbij het liefst geld besparen? Gelukkig is dat ook gewoon mogelijk. In dit artikel lees je enkele tips voor het scoren van een goedkoop of goedkoper private leasecontract.

Waarom is private lease zo populair?

Mensen zijn steeds vaker op zoek naar gemak. Het leasen van een auto is misschien wel het ultieme voorbeeld van gemakkelijk leven. Er zijn namelijk veel voordelen te spotten aan private autolease. Zo hoef je helemaal nergens meer aan te denken met zo’n contract en weet je goed wat je totale autokosten op maandbasis zijn. Dat komt omdat een leasecontract voor auto’s inhoudt dat je alleen zelf nog de benzinekosten en eventuele boetes moet betalen. De overige kosten, denk aan verzekeringen en belasting, zitten bij de prijs in.

 

Wat daarnaast prettig is, is dat je flink wat geld kunt besparen op je private leaseauto. Dat houdt in dat een leaseauto in veel gevallen in verhouding vaak goedkoper is dan het kopen van een auto. Het kan in ieder geval goedkoper via een site als privateleaseaanbieding.nl. Dit is voornamelijk het geval wanneer je geen eigen geld hebt om de totaalprijs van een auto in één keer te betalen. Moet je bijvoorbeeld geld lenen om een auto aan te schaffen? Dan kun je in de meeste gevallen net zo goed voor een leaseauto gaan qua kosten. Dat gevoel van gemak past helemaal in deze moderne samenleving.

Begin met private lease vergelijken

Een goedkoop leasecontract voor een auto scoor je bijvoorbeeld door te beginnen met het vergelijken van het aanbod van meerdere aanbieders. Hierbij moet je wel duidelijk voor ogen hebben wat je precies wilt. Kijk dus goed naar wat voor een soort auto je wilt hebben en welke eventuele extra’s je nodig hebt. Ga vervolgens op zoek via een speciale online vergelijker en ontdek welke mogelijkheden er voor jouw wensen zijn. Daar kies je de meest voordelige optie uit voor jouw situatie.

Kies altijd voor een kleine auto

In je zoektocht naar een goedkope private leaseauto zal het je al gauw opvallen dat de prijs hoger ligt naarmate de auto groter is. Wil je een goedkope leaseauto dan betekent dat dus dat je moet kijken naar kleinere modellen – die zijn namelijk altijd voordeliger. Let er hierbij wel op dat het comfortabel blijft. Gebruik je je private leaseauto bijvoorbeeld ook voor vakanties en weekendjes weg? Of moeten er minstens vier volwassen in passen? Dan moet je wel comfortabel kunnen rijden. Kijk dus wat er voor jouw situatie comfortabel en zo betaalbaar is.

Lease een occasion om kosten te drukken

Wat ook logisch is, is de keuze voor een occasion wanneer je een auto gaat leasen. Net als bij het kopen van een auto is een tweedehands model leasen goedkoper dan een nieuwe auto leasen. Omdat de aankoopwaarde van zo’n tweedehands auto minder hoog is, hoef je ook minder kosten per maand te betalen voor het leasen ervan. Het grote voordeel van een occasion leasen is dat je alsnog altijd profiteert van een prima auto die het goed doet. Bij een gerenommeerd leasebedrijf worden immers alleen veilige auto’s beschikbaar gesteld voor het leasen ervan.

Ga altijd voor het zuinigste model

Waar je in je keuze ook nog naar kunt kijken, is hoe zuinig het model is dat je wilt leasen. Je moet immers de kosten voor de benzine zelf betalen; daarom kun je er maar beter voor zorgen dat die kosten zo laag mogelijk liggen. Hierbij is het goed om te weten dat een nieuwer model vrijwel altijd zuiniger is dan een oude auto. Kies je dus voor een occasion dan kies je vaak standaard voor een auto die minder zuinig rijdt. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn; soms is een occasion in verhouding alsnog voordeliger en in andere gevallen is een nieuwer model zuiniger en dus goedkoper.

Check aanbiedingen en deals voor private lease

Tot slot kun je een goedkoper leasecontract afsluiten door actief te zoeken naar aanbiedingen en deals. Menig leasemaatschappij stunt regelmatig met de prijzen voor een bepaald type of merk auto. Dat doen ze vooral wanneer ze bijvoorbeeld een groot aantal auto’s van hetzelfde merk goedkoper hebben in kunnen kopen. Als (potentiële) klant kun jij daarvan profiteren door de nodige korting te pakken. Let hierbij altijd op de voorwaarden en kleine lettertjes, zodat je niet voor financiële tegenvallers komt te staan.