admin

Vanaf het moment dat een kind geboren wordt, zullen jonge ouders er van alles aan doen om het kind veilig te stellen en zo goed mogelijk te beschermen. Als de ouders samen met het kind in een auto op pad willen gaan is het erg belangrijk om het kind een veilige reis te garanderen. Maar hoe doe je dat?

Autostoeltje

Met een autostoeltje! Het is overduidelijk de beste en meest veilige oplossing, wanneer een kind in een auto vervoerd moet worden. Een autostoeltje biedt het kind en de ouders verschillende voordelen:

  • Veiligheid à De voornaamste reden om een autostoeltje aan te schaffen, zodat het risico op letsel aan het kind geminimaliseerd wordt.
  • Gebruiksgemak à Het kind zal regelmatig in de autostoel moeten worden bevestigd of juist eruit gehaald worden gehaald. Wanneer dit proces gemakkelijk gaat, scheelt het jonge ouders een hoop moeite.
  • Zithoogte à Met behulp van een autostoeltje komt het kind, in vergelijking met de achterbank, iets hoger te zitten. Op deze manier kan de gordel beter bevestigd worden, zodat het kind uiteindelijk veiliger zit en comfortabeler reist.

Bij het kiezen van het juiste autostoeltje zal je merken dat er onderling grote verschillen zijn tussen de stoeltjes. Zo zijn er speciale autostoeltjes voor;

  • Baby’s –          tot ongeveer 1,5 jaar oud
  • Peuters –          Vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 jaar oud
  • Kinderen –          Vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

De consumentenbond heeft een ‘autostoeltjes test’ test gedaan, om in kaart te brengen wat nu precies de beste autostoeltjes van 2020 zijn. Op de website van Bestetester.nl staan de beste vijf autostoeltjes van 2020 weergegeven. Ideaal voor jonge ouders die veiligheid voor het kind voorop hebben staan en daarom op zoek zijn naar het meest geschikte autostoeltje.

Naast de mate van veiligheid die elk stoeltje biedt, heeft ieder autostoeltje een ander design. Zo kunnen de kleuren heel goed matchen of juist vloeken met het interieur. Daarom is het ook van belang om scherp te kijken naar het uiterlijk. Zo kan je jouw kind in stijl laten meereizen.