admin

Het mag best wel beschouwdt worden als een van de meest gevraagde “toys” en speelt de leeftijd daarbij geen grote rol. Immers, iedereen vindt zo een RC auto spannend om te besturen en worden er allerlei stunts mee uitgevoerd. De specificaties van zo een auto spelen dus een belangrijke rol en wordt er daarop wel goed ingespeeld. Zo zijn er de relatief eenvoudige modellen die alleen geschikt zijn om er in het huis mee te spelen, maar kan er ook gekozen worden uit krachtige auto’s die snelheden tot wel 15km/u kunnen behalen en zonder moeite over obstakels heen kunnen rijden. Deze wagens zijn dan ook veel robuuster uitgevoerd en beschikken sommige modellen zelfs over een eigen vering. Apart zijn ook de RC auto’s waarmee er zelfs over water kan worden gereden en die voor elk terrein geschikt zijn. Ideaal om eens een keer mee te nemen naar het park en kan iedereen er veel plezier mee beleven. Let wel op de batterijen en is het wel meegenomen wanneer ze oplaadbaar zijn en levert dat een enorme besparing op.

NaamMaximale snelheid Maximale bedieningsafstandAanbevolen leeftijdMeer informatie
RC Auto Nikko VelociTrax: Oranje14 km/h40 meter8 - 14 jaar
Maisto RC Radiografische Bestuurbare auto5 km/h15 meter8 - 99 jaar
Nikko – VaporizR 315 km/h40 meter8 - 14 jaar
Nano VaporizR--8 - 16 jaar
Topraiders Gear2Play Bionic Buggy12 km/h-8 - 12 jaar

Nikko – VelociTrax – Bestuurbare RC Auto – Oranje

Een blik op de Nikko – VelociTrax – Bestuurbare RC Auto – Oranje is al voldoende om menig hart sneller te laten kloppen en komt dat niet alleen door de vorm, maar zeker ook de rupsbanden. Dat is nogal apart voor een RC auto en zorgen de banden voor een groot aantal toepassingen voor de auto. Op elk terrein kan het zo prima “uit de voeten” en is de Nikko – VelociTrax – Bestuurbare RC Auto – Oranje geschikt voor gebruik binnenshuis alsook buitenshuis. Let wel op de topsnelheid van wel 1km/u en is dat rap genoeg om over ramps heen te springen. Manuevreren vormt zeker geen probleem omdat dat gebeurt door de rupsen in tegenovergestelde richting te laten draaien. Op een plek 180° draaien vormt dus geen probleen en laat deze mini tank zich haarscherp besturen. Zelfs over gras en over stoepranden heen en kunnen de batterijen opgeladen worden. De bediening vindt plaats via een frequentie van 2.4GHz en wordt het contact zo niet snel verbroken.

Meer informatie & bekijk prijs

Maisto RC Radiografische Bestuurbare auto schaal

Wie heeft er niet ooit een Formule 1 auto willen besturen en kan nu in de vorm van de Maisto RC Radiografische Bestuurbare auto schaal 1/24 Team Red Bull F1 2018 RB14 #33 Max Verstappen.Deze miniatuurversie laat zich even scherp en rap besturen en wordt dat mede mogelijk gemaakt dankzij de remote die onder een frequentei van 27 MHz opereert. Opvallend zijn alle details die in de auto terug te vinden zijn en waan jij je een echte coureur achter het stuur. Dankzij de plaatsing van de knoppen op de remote, worden alle bewegingen van de vingers gelijk doorgespeeld naar de auto. Gebouwd met een schaal van 1: 24, kan er een snelheid tot 5km/u mee worden bereikt en is deze RC raceauto dus geschikt voor urenlang plezier in huis.

Meer informatie & bekijk prijs

Nikko VaporizR 3

Het heeft altijd wel een hoge “fun” factor wanneer een RC auto in staat is om zonder moeite over verschillende terreinen te gaan en wordt het nog leuker wanneer de auto ook nog gewoon door een plas mag rijden. Bij de Nikko VaporizR 3 neon groen – Bestuurbare auto is er eerder sprake van het rijden over een plas heen omdat de forse banden ervoor zorgen, dat de auto niet naar de bodem zinkt en blijft drijven. Door de speciale profielen op de banden, zal de auto vervolgens vlot over het water kunnen rijden. De aandrijving vindt middels krachtige motoren plaats en vindt de besturing plaats door de banden aan een zijde afzonderlijk te laten bewegen. Dat zorgt  altijd voor het kunnen nemen van haarscherpe bochten, zelfs tot 180°. De oplaadbare batterijen zorgen ervoor, dat je niet steeds over hoeft te gaan tot de aanschaf van andere en wordt zo ook het milieu bespaard.

Meer informatie & bekijk prijs

Nikko Nano VaporizR 2 Rood

Wat zal het een apart gevoel geven om met een RC auto te kunnen rijden die met geen enkel terrein moeite heeft en waarmee je ook gewoon in de regen of door wat modder kunt rijden. Bij de Nikko Nano VaporizR 2 Rood – Bestuurbare auto (19 cm) wordt daar een schep bovenop gedaan en kan de auto zelf op water rijden dankzij de grote banden. Die komen niet alleen van te pas bij het rijden door zand of zelfs door gras, maar bieden voldoende drijfvermogen om het gewicht van de auto te dragen en zorgt dat voor extra plezier op het water. Daar kan de auto even vlot voortbewegen als op het land en zal je velen wel verbaast aan de kant laten staan met de vele stunts die er met deze te gekke RC auto uitgevoerd kunnen worden. Om dat de Nikko Nano VaporizR 2 Rood ook nog komt met oplaadbare batterijen, is de motor niet alleen krachtiger, maar levert het altijd ook nog een flinke besparing op.

Meer informatie & bekijk prijs

Topraiders Gear2Play Bionic Buggy

Met een RC auto is het natuurlijk wel de bedoeling, dat er ook graag wat stuntjes mee uitgehaald zullen worden. De Topraiders Gear2Play Bionic Buggy – Bestuurbare Auto beschikt speciaal hiervoor niet alleen over grote rubberen banden, maar zijn die ook nog geveerd en biedt dat vooral bij het rijden over  paadjes of gewoon in de tuin, een goede wegligging. Dat is wel nodig omdat deze auto een flinke snelheid kan ontwikkelen en het wel leuk is wanneer het onder alle omstandigheden, bestuurbaar blijft. De afstandbediening ligt prettig in de hand en laat het toe, dat het besturen preciez kan plaatsvinden. De draaiknop op de afstandbediening kan beschouwdt worden als een stuur en zal het dus geen probleem zijn om de Topraiders Gear2Play Bionic Buggy – Bestuurbare Auto door obstakels heen te leiden. Er kan een snelheid tot wel 12km/u mee bereikt worden en zal dat altijd wel tot de nodige acties leiden.

Meer informatie & bekijk prijs

Best geteste RC Auto

Rc auto’s zijn nu eenmaal niet meer weg te denken wanneer er gesproken wordt over speelgoed en biedt de variatie de mogelijkheid, om voor elke leeftijdsklasse, wel een auto te vinden die zal voldoen aan de wensen. Zo is er de Topraiders Gear2Play Bionic Buggy – Bestuurbare Auto, die met gemak door zelfs de kleinste bestuurt kan worden en is het een prima speelmaatje voor binnenshuis. Wie het wat extremer zoekt, zal dat wel vinden in de Nikko Nano VaporizR 2 Rood – Bestuurbare auto (19 cm) omdat die zich ook op het water laat besturen. Dat levert zeker wel heel wat leuke situaties op en kunnen ook volwassenen er eindeloos plezier mee beleven. Wie op zoek is naar en RC auto die over haast elk terrein kan, zal eindeloos veel plezier kunnen beleven met de Nikko – VelociTrax – Bestuurbare RC Auto – Oranje. Dankzij de rupsbanden, kan deze auto zich met gemak bewegen over allerlei obstakels en zal een bezoek aan het pak nooit meer hetzelfde zijn. Met zoveel mogelijkheden voor RC auto’s, zal het wel mogelijk zijn om er eentje uit te kiezen en kunnen met sommige modellen vrij hoge snelheden worden behaald.