admin

De Blaupunkt Travelpilot 700 beschikt over een tft-touchscreen in 16:9-formaat en een 8GB intern flashgeheugen. De opvallendste eigenschap van de Travelpilot 700 is een camera-oog aan de achterzijde. Deze camera geeft zijn beelden realtime door aan het navigatiesysteem, waardoor je als gebruiker als het ware naar een tv-uitzending van zijn route kijkt. Het Blaupunkt-systeem toont vervolgens de route-aanwijzingen over de videobeelden heen.

De videocamera herkent verkeersborden die maximum snelheden aangeven, en zal ook bochten kunnen herkennen. Gegevens uit de autotechniek van Bosch maken het mogelijk bij die bochten een aanbevolen maximum snelheid aan te geven. En natuurlijk waarschuwt het apparaat bij overschrijding van snelheidsbeperkingen die de camera op borden waarneemt. 

Maar daarbij blijft het niet. Het systeem vertelt je ook hoe het zit met het gemiddeld brandstofverbruik, afhankelijk van snelheid en soort weg. Naast de keus tussen kortste en snelste route berekent de nieuwe TravelPilot hiermee ook de zuinigste route. Met één tikje op het scherm komen alle route-alternatieven op het scherm.

De navigatie verbetert verder aanzienlijk doordat de camera livebeeld van de wegensituatie voor je kan geven. Daarop worden aanwijspijlen geprojecteerd. Zo kun je duidelijk zien waar je heen moet, en welke rijbaan je moet nemen. Blaupunkt vat de mogelijkheden van de nieuwe TravelPilot’s samen als ‘SafeDrive’. 

De Blaupunkt Travelpilot 700 is voorzien van de nodige multimediafuncties. Het intern geheugen bevat kaarten van alle Europese landen. Natuurlijk is er TMC aan boord, Bluetooth voor handsfree bellen, inclusief spraaksturing voor de TravelPilot zelf. Beide apparaten hebben een WLAN draadloos internetmodem, je kunt er dus via internet je e-mail mee raadplegen. Voor de zakelijke gebruiker is het bovendien mogelijk gemaakt om Word-, Powerpoint-, Excel- en pdf-bestanden op het apparaat te bekijken.

Op de Blaupunkt Travelpilot 700 kun je tevens digitale televisie ontvangen. De adviesprijs voor de 700 is € 599,- en voor € 100,- minder heb je de TravelPilot 500.