admin

 

Bosch bougies.

Bosch heeft een nieuwe gloeibougie ontworpen die bij extreem lage temperaturen (vanaf -28°C) slechts 2 seconden voorgloeitijd nodig heeft. tegen 15 seconden bij conventionele bougies. De Duraspeed bougie heeft een keramische verwarmingselement dat in minder dan 2 seconden verwarmt tot 1000°C.

Bosch bereikt dat door een keramisch verwarmingselement te gebruiken dat de warmte extreem goed geleidt. Daardoor kunnen de gloei bougies uit de voeten met een nominale spanning van niet meer dan 7 Volt. Veel minder dan de boordspanning. Mocht dus bij extreme koude de accuspanning inzakken, dan nog steeds heeft de DuraSpeed een koude dieselmotor snel aan de praat. 

Loopt de motor eenmaal dan warmt de Duraspeed nog verder op tot 1300˚C. Dat is 30% meer dan een traditionele gloeibougie, zegt Bosch. Door die hoge temperatuur zijn dieselmotoren zo vrijwel onmiddelijk startklaar en produceren minder herrie en vervuilende uitstoot. 

Fabrikanten van dieselmotoren kunnen met deze Bosch bougies nieuwe turbodiesel technologie gebruiken die meer motorcapaciteit geeft en minder milieuvervuiling.