admin

Waarom een brandblusser in de auto?

 Een autobrand komt altijd onverwachts en grijpt snel om zich heen. Ondanks vele veiligheids voorzieningen en de goede technische kwaliteit van de moderne auto, neemt het aantal autobranden (2500 per jaar) nog steeds toe. Wil je een blusser kopen, hierbij enkele tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een blusser.

 

  • Koop een blusser met een inhoud van minimaal 2kg, een blusser van 1kg is binnen 6 seconden leeg.
  • Koop een schuimblusser, deze geeft minder nevenschade dan een poederblusser (poeder dringt in elk gaatje en hoekje) en een schuimblusser heeft een langere blusduur.
  • Sommige schuimblussers zijn vorstgevoelig, kijk goed op het etiket.
  • Zorg voor een degelijke montage van de bevestigingsbeugel en wees ervan overtuigd dat de brandblusser goed vastzit, want bij een aanrijding wordt het een levensgevaarlijk projectiel.

Sparco blusser.

Als alternatief voor de grote, logge poederblusser. De ‘vuureter’ is een nieuw blusmiddel dat langer werkt dan een conventionele brandblusser. Met een bijgeleverde houder kan het eenvoudig gemonteerd worden, het is met één hand te richten en er kan gedurende 50 seconden onophoudelijk mee geblust worden.

Ter vergelijking, een conventionele blusser van 1kg is binnen 6 á 7 seconden leeg. Door het toevoegen van onbrandbaar gas wordt de brand geblust. (De brandblusser onttrekt zuurstof aan de brandhaard). Dat is geheel ongevaarlijk en laat geen schadelijke sporen na. De vuureter valt in de blusser klasse B8 en voldoet aan de CE-normen.

Op zoek naar een goede brandblusser? Surf dan naar Biesheuvel.nl!
die heeft brand blussers van Omp en Sparco.