admin

Car entertainment dat is entertainment met dvd’s kijken met een ‘portable’ dvd speler, cd’s of mp3 luisteren of zelfs tv kijken in je car, compleet met surround geluid: het kan tegenwoordig allemaal.

Een TV-ontvanger, ‘portable’ dvd speler en een spelcomputer. En voor al deze in car entertainment systemen zijn er ook nog eens zeer goede dolby-surround systemen te koop, zo wordt auto rijden pas echt leuk. Door het navigatie systeem is het lcd beeldscherm aan een enorme opmars begonnen. Als je een dubbel DIN radiovak hebt zijn DVD spelers met een uitschaafbaar scherm een goede oplossing.


Behalve op het dashboard, kun je de lcd schermen ook plaatsen in de hoofdsteunen of tegen het dak aan. Met al deze schermen heb je diverse mogelijkheden voor car entertainment, zoals een TV-ontvanger, ‘portable’ dvd speler en een X-box, voor dit alles zijn er geweldig goede dolby-surround systemen te koop, zo wordt autorijden echt leuk.


In car entertainment schermen zijn er in verschillende soorten en maten.

Vaak zit het lcd scherm ingebouwd in een hoofdsteun of in het dashboard. Het nadeel van een monitor
die in een hoofdsteun ingebouwd is dat het zicht op het scherm erg beperkt is. Alleen de persoon op de achterbank die direct voor het scherm zit heeft een goed beeld. Bij een in het dashboard ingebouwde monitor hebben de personen achterin de auto niet of nauwelijks zicht op het scherm.

Een in car entertainment lcd klapscherm geeft breder zicht. Dit scherm wordt tegen het plafond van de auto gemonteerd en kan worden ingeklapt als hij niet gebruikt wordt. Alle personen op de achterbank hebben een goed zicht op de monitor, en door deze ver naar voren te plaatsen kunnen ook de bestuurder en bijrijder er gebruik van maken.

 


Heb je al een car entertainment systeem die aan je wensen voldoet, dan is een apart lcd scherm los bovenop het dasboard een optie. Het oogt misschien rommelig maar het scherm zit wel meteen in het blikveld. Zo’n scherm is ook bruikbaar voor bijvoorbeeld het weergeven van audio functies, DVD’s en videogames. De navigatie module zit in een aparte behuizing, waarvoor je een plek onder de stoel of kofferbak e.d. moet zien te vinden. Een goede oplossing is een uitschuifbaar display dat onderdeel is van de navigatie-computer. Zo,n car entertainment systeem is ideaal als je een dubbel DIN vak radiovak hebt.


Het meest eenvoudige is een entertainment systeem dat het display van de headunit gebruikt. Nadeel hiervan is dat je maar een klein beeldvenster hebt, maar je houdt het dashboard strak. Tijdens het navigeren luister je meestal toch naar de geproken informatie. het beeldscherm heb je meestal nodig bij twijfel of ter bevestiging.Omdat er met simpele en duidelijke symbolen word gewerkt, is zo,n car entertainment scherm uitstekend bruikbaar.


Een portable dvd speler is steeds meer een gemeengoed. 

Het is handig en je kunt altijd en overal naar films kan kijken. Je hangt de draagbare dvd speler aan de hoofdsteun en sluit hem aan op de 12V aansluiting. Het eenvoudigst is de speler die je als geheel plat aan de achterkant van de hoofdsteun bevestigd. Daarnaast zijn er DVD spelers die in een tas zitten waarmee je de speler aan de hoofdsteun of stoel bevestigd.

Op zoek naar goede en betaalbare portable dvd spelers of in car entertainment, surf dan naar Kieskeurig, die vergelijkt veel accessoires om je autorit plezieriger te maken! portable DVD spelers, LCD schermen etc.