admin

Voor wie niet op de centen hoeft te letten, zijn er uitgebreide car hifi systemen compleet met audio, video, navigatie en handsfree bellen. Centraal bij deze alles in één hifi systemen staat een grote harde schijf, waarop naast kaartmateriaal ook muziek staat. Met een dvd-speler en een monitor heb je het summum van car hifi. Maar ook zonder een dergelijk prijzig allesomvattend systeem kan een lange autorit een genoegen zijn.

Vooral autoradio’s maken een enorme ontwikkeling door. Steeds vaker kan er andere apparatuur op worden aangesloten; rechtstreeks of via een adapter. Je iPod bijvoorbeeld kan in het dashboardkastje blijven liggen, de bediening gaat dan via de autoradio. Een andere oplossing is via de line-in, aux- of mini-jackingang. Ook is het handig wanneer de car hifi een usb-aansluiting bezit. Daar kun je dan een MP3-speler of usb-stick met mp3-muziek mee verbinden. 

Sommige carhifi modellen bieden ook de mogelijkheid tot koppeling van een mobile harddisk. Om een vaste schijf te voeden, is een usb-aansluiting van het type G2 nodig. Steeds meer autoradio’s hebben ook draadloze Bluetooth. Je kunt dan handsfree bellen via de luidsprekers van de autoradio, zonder dat er een losse carkit nodig is.

Er zijn car hifi systemen waarop je rechtstreeks muziek van een compatibele mobieltje kunt afspelen. Beide apparaten moeten dan een bepaalde standaard voor Bluetooth stereo ondersteunen. En elk jaar komen er weer nieuwe technieken bij. Let er daarom op dat apparatuur voor entertainment en navigatie op de toekomst is voorbereid.