admin

CarTV®.

Hirschmann introduceert met car tv digitale televisie voor in de auto. Hierdoor hoeven passagiers zich niet meer te vervelen tijdens een lange autorit. De automobilist wordt hiermee de perfecte gastheer voor zijn passagiers. Van voetbalwedstrijden tot het laatste nieuws, je hoeft nu niets meer te missen. De zakenman kan met car tv in de auto zich steeds op de hoogte stellen van het laatste nieuws, de vrachtwagen chauffeur heeft voor de rustmomenten meer ontspanning aan boord, taxichauffeurs kunnen hun passagiers optimale service bieden en het moderne gezin gaat van alle gemakken voorzien met de auto op vakantie, en het beeld en geluid: Perfect Digitaal!

Car tv maakt je car tot een multimedia paradijs.

CarTV werkt bijzonder eenvoudig. Het is voldoende om een abonnement op Digitenne te nemen en de tv set aan te schaffen. Klanten van Digitenne die thuis al een abonnement op Digitenne hebben, kunnen volstaan met de aanschaf van de carTV set. Met de smartcard van Digitenne die in de installatie thuis zit, kan ook de car tv tuner in de auto geactiveerd worden. Ook is het mogelijk een tweede abonnement bij Digitenne te nemen. Momenteel zendt Digitenne 26 tv-zenders en 17 radio zenders uit, te weten: 


Televisie
Nederland 1 Nederland 2 Nederland 3 RTL 4
RTL 5 SBS 6 RTL 7 Net 5
Veronica/Jetix Nickelodeon/Talpa ÉÉN Canvas/Ketnet
BBC Prime BBC World CCN TMF
MTV Eurosport Discovery Channel National Geographic
Animal Planet Regio TV * Spice Platinum** Film 1.1***
Sport 1.1*** Film 1.2***
Radio
Radio 1 Radio 2 Radio 3FM Radio 4
747 AM ConcertZender Radio Veronica RTL FM
Sky Radio Radio 538 Yorin FM Q music
Classic FM Radio 10 Gold Arrow Rock Radio BNR Nieuwsradio
SLAM FM RTL FM Regio radio 1* Regio radio 2*

 

* Regio TV en radio afhankelijk van de regio waar u bent:

Noord Holland TV Noord Holland en AT5

Provincie Utrecht RTV Utrecht

Zuid-Holland RTV West en RTV Rijnmond

Radio Radio Noord Holland

** 18+ kanaal op aanvraag

*** tegen meerkosten


Digitenne car tv: wat heb je nodig.
Onmisbaar voor TV in de auto: De Hirschmann cartv digitale ontvanger en het Digitenne cartv abonnement. Voor het Digitenne car tv abonnement betaal je slechts 8.95 per maand. Ben je al Digitenne abonnee dan betaal je slechts 3 euro extra per maand, dit geldt voor het 2de alswel het 3de abonnement. 

Deze tuner kan worden aangesloten op de: Pioneer AVIC-X1, AVIC 600T, AVIC 650T, AVH-P6600DVD, AVH-P7500DVD, Kenwood KVT-M700, DDX7025, KVT-925DVD, KVT-725DVD, VDO Dayton MS 5400 en vele andere mulitmedia units en losse displays. 

Waar kan ik Digitenne cartv ontvangen ?
Het gebied waarin je Digitenne car tv in de auto kunt ontvangen, breid continue uit. Het is daarom verstandig een aantal websites goed in de gaten te houden, zoals www.car tv.nl en www.digitenne.nl.Deze sites houden nauwkeurig het dekkingsgebied van Digitenne bij. Momenteel kun je in het volgende gebied Digitenne ontvangen * zie afbeelding. Ben je op zoek naar een televisie tuner in de auto? Surf dan naar Cartv.nl voor verkoopadressen.


Hirschmann introduceert nu de opvolger: Car TV Generation 2.
De 2e generatie CarTV biedt ten opzichte van de 1e versie een automatische switch van kanalen, te vergelijken met een RDS functie. De reden is dat het programmapakket van Digitenne verdeeld is over meerdere frequenties. In de praktijk betekent dit wanneer je bijv. Ned 1 kijkt wanneer je in de regio Amsterdam met je auto bent en je rijdt naar Rotterdam, de Car TV over moet schakelen van frequentie om Ned 1 te kunnen blijven zien. Dit vindt in de nieuwe ontvanger automatisch plaats.

Je kunt de CarTV ook handmatig laten switchen naar een alternatieve frequentie, zodat je in een gebied met meerdere regionale programma’s de gewenste regio kunt selecteren. De Car TV Generation 2 is de enige box in de markt die deze functionaliteit biedt. Daarnaast is het mogelijk geworden om met een hogere snelheid (bij de hoogste frequenties circa 140 km per uur, bij de laagste frequenties zelfs circa 200 km per uur) het beeld goed te ontvangen in je car.

De overige functionaliteiten van Car TV generation 2 zijn onveranderd: het menu kan in meerdere talen getoond worden, onder andere in het Nederlands, Duits, Engels en Frans.

De tuner heeft een geheugen voor 400 kanalen. De kanalen kunnen handmatig of middels een auto scan gevonden en opgeslagen worden. Middels een pincode kunnen kanalen geblokkeerd worden om deze te beveiligen tegen ongewenst gebruik door kinderen. Een Electronic Program Guide (EPG) toont alle informatie over het huidige en verwachte programma. Tevens is de car tv ontvanger voorzien van teletekst.

Wanneer de software op de box geüpdate moet worden (denk aan nieuwe functionaliteiten of wijzigingen vanwege het netwerk), dan kan dit via het Digitenne netwerk. Doordat Car TV Generation 2 gecertificeerd is door Digitenne, verleent Digitenne hieraan zijn medewerking. Een groot voordeel, want stel je eens voor wat er gebeurt wanneer dit niet zo zou zijn: elke consument die een ontvanger in zijn auto heeft, moet terug naar de dealer, die vervolgens met behulp van een laptop de software moet updaten. Een tijdrovende klus, voor dealer en consument. 

De twee erbij geleverde antennes worden aan de binnenzijde van de auto ruit geplaatst en zijn voorzien van een versterker en een filter, welke storingen van bijvoorbeeld GSM voorkomen. De Hirschmann Car TV generation 2 is als enige mobiele ontvanger gecertificeerd door Digitenne.

België: Wat kun je ontvangen in de auto ?
In België kun je momenteel de VRT-televisienetten TV1 en Ketnet/Canvas ontvangen. Daarenboven zijn ook Radio 1, Nieuws+ , Sporza, Radio 2, Klara, Klara continuo, Studio Brussel, Radio Donna en Donna hitbits in je car te ontvangen. Voor de huidige stand van zaken kun je terecht op Vrt.be en Digitaal tv kijken.be. Waar kun je in België digitale televisie in je auto ontvangen? In 95 % van Vlaanderen kun je momenteel digitale car tv ontvangen!

 

 

Ben je op zoek naar een televisie tuner in de auto? Surf dan naar Cartv.nl voor verkoopadressen van Hirschman car tv.