admin

Een auto kopen is een flinke uitgave en dan wil je zeker weten dat je de juiste beslissing neemt. Bij Caroom vind je alle auto’s van alle grote merken en kun je de zoekcriteria zo aanpassen dat je altijd een selectie krijgt die past bij jouw wensen en budget. Op die manier is het mogelijk om auto’s te vergelijken om zo de meest voordelige aanbieding te kiezen. Veel voordeliger dan bij een reguliere autodealer. Op Caroom vind je alles wat je moet weten over de voor- en nadelen van het kopen van een Europees voertuig en de rol die Caroom als automakelaar daarin speelt. Maar wat is een automakelaar eigenlijk? In deze blog leggen we precies uit wat Caroom doet en welke voordelen dat heeft voor jou heeft.
 
Groot inkopen, hoge kortingen
Net als een autodealer is een automakelaar gespecialiseerd in de verkoop van voertuigen. Maar daar houdt de vergelijking op. Inderdaad, de makelaar brengt geen enkel merk op de markt en voert vrijwel alle modellen van verschillende fabrikanten. Hij is dan ook nooit aangesloten bij een enkel merk. Maar wat ons echt onderscheidt van dealers, zijn de prijzen. Het kopen van een voertuig via een automakelaar zorgt voor aanzienlijke besparingen die kunnen oplopen tot wel 40% op een nieuwe auto. Dit prijsverschil wordt verklaard door het feit dat een makelaar onverkochte voertuigen in grote hoeveelheden bij dealers koopt. Dit stelt Caroom dus in staat om over prijzen te onderhandelen en de verkregen korting door te berekenen in de verkoopprijs van de voertuigen.

De voordelen van het kopen van een Europees voertuig
Sommige dealers zijn gespecialiseerd in het importeren en verkopen van voertuigen uit landen van de Europese Unie. Het kopen van een auto in het land dat het produceert en op de markt brengt, heeft een aantal voordelen: voor de aankoop van een nieuw voertuig uit de Europese Unie is btw terug te vorderen. Dit betekent dat het betaalde btw-bedrag door de koper kan worden teruggevorderd, wat een aanzienlijke besparing betekent. De prijzen die dealers hanteren verschillen van land tot land. Sterker nog, afhankelijk van de merken en landen kunt u voor hetzelfde geld profiteren van een voertuig met meer opties. Voor de tweedehands markt kan het ook interessant zijn om buiten onze landsgrenzen een aankoop te doen. In Duitsland bijvoorbeeld staat het bekend dat gebruikte voertuigen in perfecte staat verkeren met onberispelijk onderhoud, wat in Nederland niet altijd het geval is.
 
Het nadeel
Het grootste nadeel van het kopen van een voertuig buiten de Nederlandse grenzen blijft het administratieve gedeelte. De import vereist een nauwkeurige procedure om het voertuig te registreren, te verzekeren en dus te gebruiken. Daarnaast kan het ingewikkeld zijn om een ​​contract in een vreemde taal af te sluiten. Deze twee punten zijn de belangrijkste obstakels voor de aankoop van een Europees voertuig. Ook als je niet tevreden bent kan het lastig zijn om je gelijk te krijgen. Want hoe ga je een ​​probleem oplossen wanneer het bedrijf waar u het voertuig heeft gekocht enkele honderden kilometers van u verwijderd is en een vreemde taal spreekt.
 
De rol van Caroom
Caroom is gespecialiseerd in het in contact brengen van automerken en autodealers met particulieren. We hebben tot doel de transacties te controleren en te bevorderen. We zorgen voor een vlot verloop van de hele operatie, de administratieve procedures en de repatriëring van het voertuig. Op de website https://www.caroom.fr/ krijgt u toegang tot de catalogus van nieuwe en gebruikte voertuigen, maar ook tot gidsen, advies en een forum. Caroom gebruiken betekent dat u met een gerust hart een voertuig uitzoekt tegen een ongekend lage prijs.