admin

Max Verstappen liet tijdens de Grandprix in België nog een keer zien hoe goed hij is. Hij staat al het hele seizoen bovenaan in het klassement en won nu de GP van België voor de tweede keer. Hij moest beginnen vanaf de P14, maar dit schrok hem niet af. Samen met Sergio Pérez en Carlos Sainz stond hij op het podium. F1 wedden op Max Verstappen was een lucratieve zet geweest tijdens deze GP.

De simulaties van Red Bull

Dat Verstappen een geweldige coureur is weten we, maar ook de auto van Red Bull moet niet worden vergeten. Zelfs de Red Bull teambaas, Christian Horner, was verbaasd over de snelheid van Verstappen. Hij veroverde binnen no time zijn plek op P1. Veel mensen hadden dit niet verwacht. Hoe kan de teambaas nou niet het succes van zijn eigen auto begrijpen?

De simulaties die Red Bull voorafgaand aan elke wedstrijd doet laat een beetje zien waar Max op welk moment kan rijden. In de simulaties zagen ze dat hij rond zijn tweede pitstop pas rond podiumplaatsen ging rijden. Het duurde echter maar 18 ronden voordat hij aan de leiding ging.

Verstappen had zelf een goed gevoel over de race en zou hebben geblonken van zelfverzekerdheid. De start op zachte banden bleek goed uit te pakken. Hier was een hoop twijfel over door het warme weer. Verstappen en Peréz eindigde samen op het podium. De twee hadden toestemming om met elkaar te racen.

Kritiek van Ferrari

De nieuwe chassis van Red Bull is het onderwerp van gesprek in de Formule 1 wereld. Iedereen denkt dat de ploeg er al mee aan het racen is terwijl Red Bull zelf zweert dat de Chassis pas in Singapore gebruikt gaat worden.

De Ferrari teambaas, Mattia Binotto, laat zich voorzichtig uit over het nieuwe chassis. Alle teams in de Formule 1 hebben een maximaal budget. De budgetcap zorgt ervoor dat het eerlijk blijft. Grote teams zoals Red Bull en Ferrari zouden anders de races domineren omdat er meer geld aanwezig is. Dit is niet eerlijk voor de kleinere teams.

Binotto zegt: “Ik heb zelf geen zicht op wat zij doen, of ze een lichter chassis hebben of niet. Maar het budgetplafond is altijd een punt van zorg. Naast technische en sportieve reglementen hebben we ook te maken met een financieel reglement en ook dat kan verschillen teweegbrengen tussen de teams, puur door hoe die reglementen geïnterpreteerd worden.

Er worden vraagtekens gezet bij het budget van Red Bull. Het team heeft het chassis 5 kg lichter gemaakt waardoor de auto nog eens onvoorstelbaar sneller gaat worden. Binotto zegt dat Ferrari dit nooit zou kunnen doen. Het maximale budget laat hier geen ruime voor open.

De teambaas hoopt dat de FIA hier strak op controleert. Het zou niet eerlijk zijn als Red Bull wegkomt met bepaalde dingen die andere teams niet mogen. De competitie moet zo eerlijk mogelijk blijven. Binotto zegt niet te kunnen oordelen over het chassis en of ze deze wel of niet hebben.