admin

Er zijn vaak discussies over wat nu echt de mooiste auto is. Dit is echter gewoon een smaakkwestie. Wij hebben onderzoek gedaan naar wat het gros van de mensen vindt. Er zijn ontzettend veel verschillende auto’s in ons lijstje. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze duur zijn.

De Jaguar E-type uit 1962

We beginnen het rijtje natuurlijk meteen met de mooiste auto van het lijstje. Dit zijn de woorden van Enzo Ferrari. De tranende motorkap en de simpele grille. Alles is ontzettend iconisch vormgegeven. Alle accenten op de auto zijn chroom waardoor het echt een passend plaatje is. De auto werd voor het eerst gemaakt in 1961 en veel beroemdheden hadden deze auto in hun autoverzameling.

Sindsdien volgde er ook alleen maar mooiere modellen totdat het hoogtepunt in 1974 werd bereikt. De auto schitterde ook meerdere keren op het witte doek en op de televisie. De auto is gewoon echt een lust voor het oog.

Ferrari 250 GTO

Deze auto is een van de meest zeldzame supercars aller tijden. Daarnaast is de auto ook nog uitgeroepen tot de beste Ferrari die er ooit is gemaakt. Tussen 1962 en 1964 zijn er slechts 39 exemplaren gebouwd. Je had zelf toestemming nodig van Enzo Ferrari om er een aan te schaffen. De auto had een verkoopprijs van 18.000 dollar, maar door de enorme interesse van verzamelaars zijn de auto’s veel meer waard geworden. In 2018 werd er een exemplaar verkocht voor 60 miljoen euro.

Heb jij toevallig een flink geldbedrag ergens liggen. Twijfel dan niet en koop er meteen een, want ze stijgen alleen maar in waarde!

Porsche 911 GT3 RS

De lijst is natuurlijk niet compleet zonder een Porsche 911. En dan specifiek het GT3 RS model. Het is ook echt een raceauto en niet ideaal voor op de weg. De auto is met de hand ontworpen en dit is te zien. De auto is werkelijk prachtig. Met zijn magistraal klinkende 4.0 liter zescilinder onder de motorkap worden maar liefst 520 pk’s geproduceerd. Het is ook de krachtigste motor die Porsche ooit gebruikt heeft in een auto. De Porsche GT3 RS gaat van nul naar honderd binnen 3.2 seconden en heeft een topsnelheid van 312 kilometer per uur.

Naar mijn mening zijn dit toch echt de drie mooiste auto’s die geproduceerd zijn. De meningen zullen hier natuurlijk over verschillen. Deze auto’s zul je ook niet zo snel tegenkomen bij bijvoorbeeld het gratis parkeren in Maastricht.