admin

Als je een elektrische auto bezit, weet je dat het vinden van het juiste moment om de auto op te laden lastig kan zijn. Heb je al eens ergens gestaan met een lege accu? Dit is natuurlijk erg vervelend en het vergt enige planning om de tijd te vinden om een elektrische auto op te laden als je zelf niet over een laadpaal aan huis beschikt. Het aanschaffen van een thuislaadstation blijft een investering, toch is het het geld op lange termijn meer dan waard. We hebben je de voordelen van het aanschaffen van een laadpaal voor je op een rijtje gezet!

Je hebt altijd een plek om je auto op te laden

Met een laadstation in aan huis heb je altijd een plek om de auto op te laden. Je hoeft niet na te denken over waar je voor of na het werk heen gaat om op te laden. Je hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van een open stekker op het werk of een openbare parkeerplaats in de buurt van je huis.

Sneller laden

Als je een laadstation aan huis laat installeren, is de kans groot dat je je auto sneller op kunt laden dan wanneer je een openbaar laadstation moet gebruiken. De maximale laadsnelheid van een type 2 laadstation is vaak 32 ampère. Dit betekent dat je auto met maximaal 32 kilowatt kunt opladen. Het maximale laadvermogen van een openbaar type 1 laadstation is vaak slechts 7,5 kilowatt. Je zult je auto aan huis dan ook aanzienlijk sneller op kunnen laden. 

Beperk slijtage

Een thuislaadstation of een wallbox kan de levensduur van een auto verlengen door hem te beschermen tegen slijtage. Dit komt omdat een elektrische auto ontworpen is om op een bepaald tempo te werken. Wanneer een auto wordt aangesloten op een laadstation met hoge spanning, kan dit de auto over zijn grenzen heen duwen. Dit kan schade veroorzaken aan de accu van de auto, de bedrading en andere interne onderdelen. Als gevolg daarvan moet je beschadigde onderdelen eerder vervangen. Als je zelf een oplaadstation aan huis hebt kun je zelf de laadsnelheid bepalen.

Het is milieuvriendelijk

Elektrisch rijden is al erg milieuvriendelijk. Je zou met een elektrische auto alleen nog een extra stap kunnen zetten om je ecologische voetafdruk te beperken. Je kunt een laadpaal thuis namelijk aansluiten op een hernieuwbare elektriciteitsbron. Dit kan zonne-, wind- of waterkracht zijn. Je zou een elektrische auto dus aan kunnen schaffen in combinatie met zonnepanelen. Zo kun je zelf je eigen energie opwekken waarmee je vervolgens een auto op kunt laten.