admin

Ookal heeft u een onderhoudsvrije, natte cel, AGM, gelcel of VRLA auto batterij, één oplader zou voor alle typen moeten werken, behalve voor gelcel. Hier ben je bij de juiste acculader center.

Een acculader selecteren

We bedoelen niet de fysieke grootte, maar hoeveel ampère-uren uw batterij kan opslaan. Een typische autobatterij van volledige grootte is bijvoorbeeld ongeveer 50 ampère-uren, dus u zou een oplader van 10 ampère kiezen die ongeveer 6 uur nodig heeft om hem op te laden als de batterij helemaal leeg is. Een ander voorbeeld is een maritieme deep-cycle-batterij met een vermogen van 100 ampère.

Een oplader van 10 ampère heeft ongeveer 11 uur nodig om een lege batterij weer op te laden tot bijna 100% volledig opgeladen. Om uw totale oplaadtijd voor een batterij te berekenen, is een goede vuistregel om de ampère-uurwaarde van de batterij te nemen en deze te delen door de opladerwaarde (ampère) en vervolgens ongeveer 10% toe te voegen voor de extra tijd om de batterij helemaal bij te vullen.

Sommige mensen die snel willen opladen, moeten op zoek gaan naar een oplader met meer versterkers, zoals een oplader voor een golfkar. Als je geen haast hebt, kun je een kleinere oplader kiezen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u voldoende laadvermogen heeft om de klus te klaren in de tijd die u heeft.

De juiste acculader kopen

Sommige mensen hebben een oplader nodig om hun motorfiets, klassieke auto of vliegtuigaccu tijdens het laagseizoen opgeladen te houden. In deze gevallen werkt een eenvoudige lader met lage stroomsterkte prima. Anderen hebben een snelle en krachtige oplader nodig om snel een elektromotoraccu of een rolstoel-accuset te herstellen. Andere soorten laders en de redenen waarom u ze nodig heeft:

  • MULTI SPANNING Invoerladers voor gebruik in het buitenland
  • Waterdichte opladers voor die momenten dat je buiten in het weer bent
  • Opladers die ook dienstdoen als stroomvoorziening voor campers
  • Multi-bank laders voor het gelijktijdig opladen van meerdere accu’s