admin

Een gloednieuwe auto is pas écht helemaal af als jouw eigen accessoires erin zitten. Dat is natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Maar toch is wat extra inspiratie nooit weg op dit gebied. Daarom vind je in dit artikel een aantal accessoires die prima zouden passen in jouw auto.

1. De belangrijkste accessoire: je autoverzekering

Oké, het is een beetje flauw, want het is niet iets dat je in of aan je auto kunt installeren. Toch is je autoverzekering afsluiten zo’n beetje het belangrijkste dat je kunt doen voordat je ermee rijdt. Uiteraard is het verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, maar je kunt ook kiezen voor WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco. Zeker wanneer je wat duurdere accessoires in je auto hebt, is het verstandig om voor een uitgebreidere verzekering te kiezen. Als er dan een inbraak wordt gepleegd in je auto of er gaat iets stuk door een ongeval, ben je in ieder geval goed verzekerd.

2. Alles wat in de aansluiting van de sigarettenaansteker past

Je rookt vast niet in je auto (toch?), dus die sigarettenaansteker heb je niet nodig. In plaats daarvan kun je deze aansluiting gebruiken om er bijvoorbeeld een USB-oplader in te steken, zodat je je smartphone onderweg kunt opladen. Of een koffiezetapparaat dat op deze manier stroom uit je accu haalt (ja, die bestaan echt!). Ga je op vakantie naar een camping? Dan kun je zelfs een compressor aanschaffen die zijn energie uit deze aansluiting haalt en zo je luchtbedden of zwembanden opblaast. Gemak dient de mens!

3. Een houder voor je iPhone of iPad

Ja, er zijn nog meer soorten smartphones en tablets, Maar de accessoires van iOttie waarmee je je iPhone of iPad kunt vastzetten in je auto verdienen toch echt een plekje in deze lijst. Uiteraard zijn ze niet bedoeld voor gebruik door de bestuurder onder het rijden, maar dat snap je zelf ook uiteraard wel. Je medereizigers zullen je echter dankbaar zijn voor deze heerlijke houders.

4. Parkeerschijf, krabber, gevarendriehoek

De gouwe ouwe accessoires zijn niet voor niets nog steeds in vrijwel elke auto te vinden. Ze zijn nu eenmaal superhandig! Een krabber scheelt je veel frustratie als het gevroren heeft, een parkeerschijf is verplicht als er een blauwe streep naast de parkeerplaats staat en een gevarendriehoek is verplicht om aan te geven aan andere weggebruikers dat je auto met pech langs de weg staat. Zorg dus dat je deze accessoires altijd bij je hebt!