admin

Waarom dieseltuning?
Bij diesel tuning worden de parameters opnieuw afgestemd, maar dan meer ideaal. Waarom? Omdat het moderne autoverkeer hoge eisen stelt aan de dieselmotor. Er zijn zowel fikse prestaties als ook een acceptabel brandstofverbruik en zo schoon mogelijke uitlaatgassen gewenst, welke ook onder extreme omstandigheden nog in orde dienen te zijn. Het motormanagementsysteem dient hiervoor te zorgen door continu het ontstekingsmoment en de ingespoten brandstofhoeveelheid en inspuitmoment te bewaken en te regelen.

 

 

 

 

 

 

Diesel tuning.
Bij sommige auto’s wordt zelfs de nokkenas timing elektronisch geregeld. Om dit alles mogelijk te maken zijn vele sensoren en actuators in moderne motoren ingebouwd. Deze meten bijvoorbeeld de door de motor aangezogen hoeveelheid lucht (zuurstof-massa), de koelvloeistoftemperatuur, de buitentemperatuur, de gaspedaalstand, de rijsnelheid, het toerental en de hoeveelheid rest-zuurstof in het uitlaatgas. 

Bij dieseltuning worden de parameters opnieuw afgestemd, maar dan meer ideaal. Deze vorm van diesel tuning resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging in een prestatie-verbetering van 20 tot 40%, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Dus door diesel tuning neemt de drive-ability van je auto toe. 

Dieseltuning is in Nederland één van de populairste wijzigingen aan dieselmotoren.
Auto diesel tuning geeft uw dieselmotor – meer vermogen – meer besparing op het brandstofverbruik en meer fun en het vermindert het brandstofverbruik, wat betekent meer kilometers per liter en met de als maar stijgende brandstofprijzen is dit zeker een belangrijke factor. 

In het algemeen worden bij dieseltuning brandstofbesparingen gerealiseerd door toename van het koppel, waardoor u eerder op kunt schakelen en bij lagere snelheden langer in een hoge versnelling kunt blijven rijden. Dit betekent, als u een rustige rijstijl heeft, dan levert u dat een aanzienlijke brandstofbesparing op. Zelfs als u de extra pk’s gebruikt zult u geen stijging in het brandstofverbruik zien omdat de verbranding door diesel tuning is geoptimaliseerd.

Dieseltuning is ook zeer aantrekkelijk voor de lease rijders, doordat de bijtelling is gebaseerd op de cataloguswaarde van de auto. En omdat diesel tuning achteraf gebeurt is het een éénmalige uitgave waarover geen jaarlijks geen bijtelling plaats vindt. Dus waarom zou je bij de aankoop van een nieuwe auto meer geld uitgeven, als je voor minder geld meer pk’s kunt krijgen. Wellicht is diesel tuning ook iets voor u! 

Nog een aantal punten op een rij:

  • Dieseltuning is niet van buiten af te zien, de dealer ziet geen verschil tijdens een onderhoudsbeurt.
  • Altijd Gratis naar de originele fabrieksinstellingen terug te zetten.
  • De auto zal niet meer aan meer slijtage onderhevig zijn.
  • Het brandstofverbruik word lager.
  • 36 maanden garantie op de software en updates
  • 1 maand “Niet tevreden, Geld terug” garantie op diesel tuning
  • Optionele Motorgarantie Lees meer >>