admin

De auto is een geweldige uitvinding natuurlijk. Het brengt ons van A naar B. Waar het vroeger, toen de auto net uitgevonden was, ging om kleine afstanden. Daar gaan we nu met onze auto naar verre oorden. Bijvoorbeeld op vakantie. Er gaan bijvoorbeeld heel veel Nederlanders met de auto naar Italië, Spanje of Frankrijk.

Zelf zijn we nu al een aantal keren met de auto op vakantie geweest naar Italië. Via Duitsland, naar Oostenrijk, daar de bergen door en de passen over. Vervolgens de grens over naar Italië. Wij zaten zelf aan het Gardameer overigens. 

Met de auto op vakantie geeft een gevoel van vrijheid. Je kunt als je eenmaal op de plek van bestemming bent ook gaan en staan waar je wilt. Je hebt immers zelf de auto bij je. Dus wil je daar waar je bent de omliggende plaatsen bezoeken en bekijken? Dan pak je de auto en gaat op pad. Als je bijvoorbeeld kiest voor een vliegvakantie, dan heb je op de plaats van bestemming geen eigen vervoer. Tenzij je een auto huurt. Maar een auto huren voor de totale vakantietijd kan vrij prijzig zijn.

Voor bovenstaande is een wat grotere en ruime auto wel fijn. Je kunt dan van alles mee nemen aan bagage voor langere tijd en je kunt er fatsoenlijk met het hele gezin in zitten. Er zijn echter ook plekken waar zo’n grote auto niet altijd even makkelijk is.

De ideale auto voor in de stad

Stel je woont en werkt in Amsterdam en moet dagelijks door deze stad rijden. Wie wel eens in Amsterdam heeft gereden met de auto weet dat dit af en toe een uitdaging kan zijn. En dan hebben we het niet over het rijden over de ring langs Amsterdam. Daar heb je ruimte zat. Nee, we hebben het dan over de kleinere wegen door de woonwijken en verder richting het centrum. Daar zou je aan een kleinere auto meer hebben. Het parkeren wordt dan ook wat makkelijker. Als je een grote auto hebt en je moet achterwaarts inparkeren ergens op een drukke straat, dan kan het zweet je nog wel eens uitbreken. Met een kleine auto plaats je deze vaak moeiteloos op de kleinste parkeerplekjes.

Bij zo’n kleine auto kun je bijvoorbeeld denken aan een mini. De welbekende mini. Deze ken je vast ook wel van mister Bean. hij reed altijd in een mooi fel gekleurde variant van deze auto.

Een ander model is de Kia Picanto. Dit is ook een handig klein formaat autootje. 

In dezelfde categorie als de Picanto is er ook de Peugeot 107. Dit is ook een super handig autootje voor de kleine afstanden in de stad. Deze auto stuurt lekker licht en parkeer je in op de krapste plekken. 

Auto’s Amsterdam

Als je vlak om het centrum rijd dan kijk maar eens om je heen. Het zal je opvallen dat hier relatief veel kleine auto’s amsterdam rijden en geparkeerd staan. Dit is dus niet voor niks.