admin

Als je dagelijks gebruik maakt van een bestelauto voor je werk, dan wil je natuurlijk niet dat er iets gebeurt. Zeker als je hem pas recent aangeschaft hebt voor een flinke bak geld, wil je niet dat je ineens een nieuwe moet halen of dat je geld moet betalen aan de reparatie ervan. Het is verplicht om je bestelauto te verzekeren, maar waarom laat je hem niet extra verzekeren? Voor een kleine extra prijs heb je meer zekerheid en weet je zeker dat je altijd ergens terecht kan.

1: Je weet nooit wat er kan gebeuren

Ze zeggen het niet voor niets: ongeluk zit in een klein hoekje en je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Of het nou een ongeluk is door een andere bestuurder op de weg, lichte schade door jezelf of in het ergste geval het gestolen worden van je bus. Met een beperkt-casco of een volledig casco verzekering weet je zeker dat je vrijwel altijd gedekt wordt door de verzekering. Dat is wel zo fijn en geruststellend, toch? Is je bestelbus al wat ouder? Dan kun je hem beter beperkt verzekeren, omdat het misschien niet altijd een grote reparatie waard is. Maar een nieuwere bus is het altijd waard om volledig te repareren en goed te houden zodat je er nog zo lang mogelijk mee kunt doen en alles eruit kunt halen.

2: Het gaat om je werk

Als je je bestelbus dagelijks gebruikt om je brood mee te verdienen, dan wil je natuurlijk niet dat dit ineens niet meer kan door een ongeluk of schade aan je bus. Je wil niet afhankelijk zijn hiervan. Gebeurt er iets? Dan is het belangrijk dat het zo snel mogelijk opgelost wordt. Je kan het werk namelijk niet te lang stil leggen, natuurlijk. Je kunt dus beter je bestelbus verzekeren tegen het beste, zodat je niet zomaar voor verassingen komt te staan.

3: Het scheelt je geld

Als er onverhoopt toch iets gebeurt met je bestelauto dat niet standaard gedekt wordt door de verplichte WA bestelautoverzekering, dan kan dit je al snel een hele bak met geld kosten. Dat wil je natuurlijk niet en kun je je ook zeker niet altijd zomaar veroorloven. Daarom is een verzekering die meer dekt enorm handig. Misschien kost het je wat meer, maar de kans dat je er ooit gebruik van gaat maken is best groot en dan haal je dit extra bedrag er waarschijnlijk ook wel weer uit.