admin

De regering wil elektrisch rijden vanaf 2010 stimuleren. Als eigenaar van een elektrische auto hoef je geen BPM en wegenbelasting te betalen. Bedrijven kunnen gemiddeld 8000 euro besparen op de aanschafprijs van een electrische auto door subsidie en belastingvoordelen.

Dat staat in een plan van aanpak dat het kabinet 03 Juli heeft goedgekeurd. De inzet is om Nederland tot dé internationale proeftuin voor elektrisch rijden te maken. Het kabinet trekt 65 miljoen euro uit voor de verdere ontwikkeling van accu’s, auto’s en de aankoop van elektrische auto’s door de overheid. Het geld zou ongeveer een half miljard aan nieuwe investeringen moeten opleveren. 

Een elektrische auto is nu nog bepaald niet goedkoop. De Noorse THINK City, de eerste Europees goedgekeurde elektrische auto, kost ongeveer 40.000 euro. Dat komt vooral door de batterij die flink aan de prijs is. Het plan voorziet verder in een fiscaal voordeel van 20 procent op investeringen in oplaadpunten. De huidige generatie batterijen moet na 180 tot 200 kilometer opgeladen worden. 

Het plan is opgesteld door de ministers Eurlings (Verkeer), van der Hoeven (Economische Zaken), Cramer (Milieu) en staatssecretaris de Jager (Financien). 

Bron: Telegraaf.nl